Mustafa Bakacak Giresun'un 'Özgürlük yolu' gün yüzüne çıkarılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Giresun'un 'Özgürlük yolu' gün yüzüne çıkarılıyor

Giresun’da 1950’li yıllarda şehirlerarası yol olarak hizmet veren ve deniz manzarasının en iyi izlendiği lokasyon olan ‘Özgürlük Yolu’ gün yüzüne çıkarılıyor. Şehrin tarihi ve kültürel değerlerini geleceğe taşıyacak projeleri başlatan Giresun Belediyesi, Tarihi Sokakbaşı’nın ardından Özgürlük Yolu’nu da yeniliyor. Giresun’da aşıkların ilk el ele tutuşup rahatça dolaşabildikleri yer olarak da bilinen ‘Özgürlük Yolu’nda alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlar keyifle vakit geçirebilecek. “Şehri güzelleştirecek, vatandaşların kültürel bağ kurduğu bu alanları hak ettiği değere kavuşturuyor olmak bizleri mutlu ediyor” diyen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Özgürlük Yolu’nda çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Giresunun Özgürlük yolu gün yüzüne çıkarılıyor

AYVALIK’IN KÜLTÜR ROTALARI OLUŞTURULUYOR

Turistlerin yaşayan açık hava müzesi gibi bir sunumla yürüyerek Ayvalık tarihini öğrenebilmeleri amacıyla Ayvalık Kültür Rotaları Projesi’ne başlanmıştı. Yedi ana rota ve tematik ara rotalardan oluşan projenin ilk etabı Ayvalık Tarihi Kent Dokusu Rotası. Bu rotanın saha ve literatür çalışmaları devam ediyor. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, oluşturulacak rotaların en kısa zamanda Ayvalık ile buluşacağını belirtti. Başkan Ergin, projenin hayata geçmeden önce kamuoyunun öneri ve değerlendirmelerine sunulacağını söyledi.

MELİKGAZİ’NİN MAHALLE BULUŞMALARI

Kayseri Melikgazi, her kesime hitap eden kültürel etkinlikleriyle öne çıkıyor. Bu etkinliklerden biri de komşuluk kültürünü yaşatmak amacıyla yapılan mahalle buluşmaları. Mahalle meydanlarında veya mesire alanlarında gerçekleştirilen buluşmalarda çocuklar için oyunlar, yarışmalar, konser ve gösteriler düzenlenirken yetişkinler de komşularıyla bir araya geliyor. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yoğun katılımla şenlik havasında geçen mahalle buluşmalarında insanları bir arada görmekten mutlu olduklarını söyledi.

PENDİK’İN YENİ ÜNİVERSİTELİLERİNE 5 BİN TL DESTEK

Pendik Belediyesi’nin, üniversiteyi ilk kez kazanıp kayıt yaptıran öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Önceden 2 bin TL olan destek 5 bin TL’ye yükseltildi. Belediye Başkanı Ahmet Cin, bu güzel haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Cin, öğrencilere şöyle seslendi:

Haberin Devamı

“Okulunuza kaydınızı yaptırıp belediyemizin internet adresindeki başvuru formunu doldurmanız yeterli. Başvuru incelemesini takiben 5 bin TL tutarındaki desteğimiz hesabınızda olacak. Güle güle harcayın.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder