Mustafa Bakacak Girişimciler için ortak platform
HABERİ PAYLAŞ

Girişimciler için ortak platform

Isparta Belediyesi, gençlerin teknoloji alanında farkındalıklarını artırarak, girişimci olmalarına katkı sağlayacak ‘Siber Isparta Gençlik Merkezi’ için önemli bir işbirliğine gitti. Merkezde, üniversite öğrencileri ve Isparta’daki girişimcileri ortak bir platformda toparlayıp girişimcilik anlamında eğitimler vermek üzere Isparta Belediyesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Girişimciler için ortak platform

Eğitimlerle girişimcilerin önü açılacak. Uluslararası kurumlardan destek alan öğrenci ve akademisyenler de projelerini gerçekleştirmek için merkezin alt yapısını kullanabilecek. Merkezde ayrıca talep eden girişimcilere mentorluk hizmeti de verilecek.

Haberin Devamı

Girişimciler için ortak platform

GENÇLERİN SESİ OKUL RADYOSUNDAN DUYULACAK

İstanbul Esenler Belediyesi, gençlere radyo programcılığının inceliklerini öğretmek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla ‘Okulumda Radyo Var‘ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Radyo Sitare’ adıyla bir radyo kuruldu. ‘Radyo Sitare, okul bünyesindeki ilk radyo olma özelliğiyle dinleyicileriyle buluştu. “Radyo Senin Mikrofon Senin” sloganıyla gençlerin sesi olacak olan radyoda ilk canlı yayın, radyo programcılarının katılımıyla gerçekleşti. Bir kulağımızın hep nostalji yüklü radyodadır. ‘Radyo bitti’ denilen dönemde bir okul içinde açılan Radyo Sitare’ye yayın hayatında başarılar diliyorum.

GELECEĞİN MESLEKLERİ İÇİN BÜYÜK DESTEK

Menteşe Belediyesi’nin Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi, BM Kalkınma Programı ve Avrupa finansmanı tarafından desteklenen ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi’nin Muğla için proje uygulama yeri olarak belirlendi. Proje çerçevesinde Menteşe Belediyesi’ne 8 milyon TL’lik teknolojik altyapı, teçhizat ve ekipman desteği sağlanacak. Bu sayede eğitim merkezini profesyonel hale getireceklerini söyleyen Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, robot yarışmalarında Muğla’yı temsil edecek bir takım kurmayı ve yeni projeler üretmeyi hedefliyor.

Girişimciler için ortak platform

YENİŞEHİR’DE ÇOCUKLARA ÖZEL MERKEZ

Mersin’de Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında ilçede ikinci Beceri Temelli Eğitim Merkezi’ni (BETEM) hizmete açtı. Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi’nde 3-6 yaş arasındaki 108 çocuğa beceriyi esas alan bireyselleştirilmiş bir programla eğitim verilecek. Merkezde çocuklar becerilerini geliştirirken, aynı zamanda mutlu bir çocukluk geçirme fırsatına da sahip olacak. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, projenin ilçeye ve çocukların geleceğine olumlu katkılar sunacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Girişimciler için ortak platform

Sıradaki haber yükleniyor...
holder