Mustafa Bakacak Gönül Mutfağı'ndan gönüllere çağrı
HABERİ PAYLAŞ

Gönül Mutfağı'ndan gönüllere çağrı

Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir, Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay, İskenderun’da sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için Gönül Mutfağı’nın ateşini yakmıştı. Mutfak, her yaştan her meslek grubundan güzel kalpli insanları buluşturdu.

Gönül Mutfağından gönüllere çağrı

Deprem sonrasındaki beş aylık sürede 4 binin üzerinde gönüllüyle 17 milyon kap yemek hazırlanıp dağıtıldı. Bu iyilik hareketi, 10 Eylül 2023’ten itibaren de taşındığı Hatay İskenderun’da İbrahim Çeçen Vakfı Konteyner Kent mutfağında çalışmalarını sürdürüyor. Depremin yıldönümünde 33 bin kişiye taziye yemeği veren ve erzak dağıtımına devam eden Gönül Mutfağı, iftar ve sahur hazırlığı yapıyor.

Haberin Devamı

Gönül Mutfağından gönüllere çağrı

TURUNÇGİLLER TOPLANMALI

Ürün ihtiyaçlarını deprem bölgesindeki üretici ve tedarikçileri destekleyecek şekilde planlayan Gönül Mutfağı, bölgedeki çiftçilerden ürünlerini toplayamadıklarına dair bilgiler üzerine harekete geçti. Mutfağın gönüllüleri ilk adımda bir çiftçinin bahçesinde kalan mandalinaları toplayıp paketledi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Türkiye’nin toplam turunçgil üretiminde 3’üncü sırada yer alan Hatay’da toplanamayan ve toprağa düşerek çürüyen ürünler ciddi bir sorun olarak ortaya çıktı. Hem gelecek dönemin verimi olumsuz etkileyecek hem de diğer ürünlere zarar verebilecek bu turunçgillerin bir an önce toplanabilmesi için Gönül Mutfağı, yeni gönüllülere ihtiyaçları olduklarını duyurdu.

Gönül Mutfağından gönüllere çağrı

GELİN SİZ DE KATILIN

Narenciye bahçelerindeki ürünlerin toplanmasında ya da Ramazan süresince mutfakta çalışmak için gönüllü olmak isteyenlerin bu alanlarda mesleki bir profesyonelliğinin olması gerekmiyor. Gerek bahçede gerekse mutfakta çalışırken yönlendirmeler yapılıyor. Hatay İskenderun’da bulunan Gönül Mutfağı, gönüllülerin yemek, içecek ve konaklama gereksinimlerini organize ediyor. “Gelin bize katılın” çağrısı yapan Gönül Mutfağı’nın gönüllüler ordusunda yer almak istiyorsanız 0 534 088 89 47 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. Gidemeyenler de topraktantabaga.com.tr web sayfasındaki ‘Deprem Yardımı’ kategorisinde listelenen mutfağın ihtiyacı olan ürünleri satın alarak destek sağlayabilir.

Haberin Devamı

Gönül Mutfağından gönüllere çağrı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder