Mustafa Bakacak GÜN BİRLİK BERABERLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ
HABERİ PAYLAŞ

GÜN BİRLİK BERABERLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Büyük yıkıma neden olan depremin ardından Türkiye seferber oldu. Herkes, yardım kampanyalarına destek vermek için yarıştı. Çocuklar para dolu kumbaralarını bile verdi. Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma ekipleri, gönüllüler bölgeye koştu. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi. Ankara’dan Mamak Belediyesi’nin deprem bölgesine gönderdiği mobil aşevine Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, teşekkür pankartı astı. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Kardeş ilçemiz Mamak Belediyesi ve Başkanı Murat Köse’ye teşekkür ederiz” paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı

BELEDİYELER TÜM İMKANLARI GÖNDERDİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, AFAD ile koordinasyon halinde bölgede arama-kurtarma faaliyetlerine katıldı. İstanbul’dan giden Ümraniye, Pendik ve Kadıköy belediyelerinin arama kurtarma ekipleri yıkıntıların altından can kurtarmak için cansiperane bir şekilde çalıştı. Şırnak Belediyesi de arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere onlarca kepçe operatörünü bölgeye gönderdi.

İSTANBUL'DAN EKİP, EKMEK, İLETİŞİM ARACI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de deprem bölgesine ekip, gıda ve yardım malzemeleri gönderdi. İBB’nin 6 bin kişiye yemek üretmek kapasiteli mobil mutfakları da Hatay’da hizmet vermeye başladı. Halk Ekmek fabrikaları da deprem bölgesi için çalışıyor. Üretilen yüz binlerce ekmek ve bisküvi de bölgeye gönderildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, güçlü uydu bağlantı kapasiteli 11 mobil iletişim aracının Hatay’da iletişimi daha sağlıklı hale getireceğini söyledi, “Ekiplerimiz artık Hatay’da” dedi.

KONYA'DAN ÜÇ BÖLGEYE 14 MOBİL MUTFAK
Konya Büyükşehir Belediyesi, depremden hasar gören üç bölgede kurduğu 14 mobil mutfak ile vatandaşlara ve görev yapan ekiplere sıcak yemek servisi yapıyor. Konya’dan giden ekipler ayrıca Hatay’da arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç duyulan gıda ve malzemelerin karşılanmasının yanı sıra şehre devamlı temiz su sağlamak için de çalıştı.

ANKARA TEK YÜREK
Ankara’da Çankaya Belediyesi depremin ardından birçok yerel yönetim gibi yardım kampanyası başlattı. Ankaralılar, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda tek yürek oldu. Hem yardım malzemeleri getirdiler hem de bunların paketlenip araçlara yüklenmesinde görev aldılar. Sadece Çankaya’dan iki günde 27 TIR ve 43 kamyon olmak üzere toplamda 70 yardım aracı deprem bölgelerine ulaştırıldı. Bilecik Belediyesi’nin kampanyasında toplanan yardımları vatandaşlar elbirliğiyle taşıdı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder