Mustafa Bakacak Hasankeyf turizmine su sporları dopingi
HABERİ PAYLAŞ

Hasankeyf turizmine su sporları dopingi

Batman’ın 12 bin yıllık tarihi ilçesi Hasankeyf’te bu yıl ilki gerçekleştirilen Turizm ve Kano Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yurtiçi ve yurtdışından tur operatörlerinin de katıldığı festivalde, flyboard, jet ski, parasailing gösterileri ve Deniz Kanosu Şampiyonası yapıldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf denildiği zaman akla tarih, kültür ve medeniyetin geldiğini belirterek, “Bunları ilçe için bir avantaja dönüştürmek istiyoruz. Ilısu Barajı bu avantajlardan biri. Su sporları aktiviteleri için kullanabiliriz. Turizmle sporu birleştirebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Hasankeyf turizmine su sporları dopingi

SIFIR ATIK FESTİVALİNDE ATIKLAR DÖNÜŞECEK

Türkiye’de yerel yönetimler düzeyindeki en kapsamlı dönüşüm bilinci oluşturmaya aday Sıfır Atık Festivali, Kocaeli’de yarın başlayacak. Kocaeli Belediyesi’nin ‘Daha azıyla daha çok dünya’ sloganıyla düzenlediği ve ünlü konukların katılacağı festivalde, atıklar dönüşecek. Evlerde atık olarak görülen eşyaların nasıl yeniden kullanılabileceği öğretilecek. Festivalin katılım bileti atıklar olacak. Atık getirenler, atölyelere ve gösterilere katılabilecek. Atık olmaması için de önlem alınan festivalde, pet şişe kullanılmayacak.

Hasankeyf turizmine su sporları dopingi

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRAN SİVEREK ENERJİ DE ÜRETECEK

Türkiye’de kadın istihdamını en fazla artıran ilçe olan Siverek’te, 25 milyon liralık yatırımla kurulan OSB’deki fabrikalarda çalışanların yüzde 40’ı kadınlardan oluşacak. İlçede kadın istihdamını yüzde 70 artıran Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yeni projesini de açıkladı: “Siverek, kendi enerjisini üretecek.” Hazırlanan Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi, 15 dönüm alan üzerine kurulacak. Çevre dostu enerji sayesinde yıllık 7 milyon liralık enerji maliyeti, belediyenin kasasında kalacak.

Hasankeyf turizmine su sporları dopingi

ÖĞRENCİLER BU ŞENLİĞİ ÇOK SEVDİ

İstanbul Gaziosmanpaşa’da düzenlenen ‘Küçük Buluşlar Büyük Dünyalar Bilim Şenliği’nde öğrenciler, bilim ve sanatla dolu üç gün geçirdi. TÜBİTAK’ın desteklediği 49 projeden biri olan şenlikte, öğrenciler robotik kodlamadan teleskop gözlemine, atık yağlarla sabun yapımından el sanatlarına kadar becerilerini geliştirecek etkinliklerle buluştu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 1 yılda 28 bin öğrenciye bilim ve teknolojiyle ilgili sunumlar yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Hasankeyf turizmine su sporları dopingi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder