Mustafa Bakacak Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane
HABERİ PAYLAŞ

Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane

Büyükşehirlerdeki hastanelere uzak ilçelerden tedavi için gelen hasta ve yakınları için barınma konusu ciddi bir sorun oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Refakatçi Evi’ projesi ile bu soruna çözüm buldu. ‘Dosthane’ adı verilen ücretsiz ‘Refakatçi Evi’, uzak ilçelerden merkezdeki hastanelere gelen hasta ve hasta yakınlarını misafir ediyor. Onkoloji tedavisi gören hasta ve yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenler ve refakatçileri 30 güne kadar ücretsiz kalabiliyor. Dosthane’nin hizmetleri arasında; kahvaltı, akşam yemeği, psikolojik destek ve hastaneye servis de bulunuyor. Vatandaşlar, Alo 185 Teksin Mersin’i arayarak Dosthane’ye başvurabiliyor.

Haberin Devamı

Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane

 

ALTINOVA’NIN GİRİŞİMCİ KADINLARI

Yalova’da, Altınova Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) destekleriyle kurulan Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bölgenin coğrafi işaretli meyvesi kivinin kurumuş halinin yanı sıra sirkesini de yapmıştı. Kadın girişimciler, bu kez kividen yaptıkları sucuğun patentini aldı. Kadınlar, büyük beğeni toplayan kivi sucuğuna gelen siparişlere yetişmek için büyük çaba harcıyor. Kooperatif Başkanı Fatma Elif Sancaktutan, reçelle başladıkları çalışmanın komposto, sirke, pestil ile devam ettiğini ve son olarak yaptıkları kivili sucuğun çok sevildiğini söyledi.

Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane

 

ANTALYA’DAN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN DESTEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde imece kültürünü yaygınlaştırmak ve kadınların iş yükünü hafifletmek için “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında 2021 yılından bu yana 144 adet hamur yoğurma makinesi hibe edildi. Son olarak Korkuteli, Elmalı, Kaş, Akseki, Finike, Döşemealtı, İbradı, Gündoğmuş, Demre, Serik ve Alanya’da muhtarlara ve kooperatiflere makineler teslim edildi. Yıl sonuna kadar 56 makine daha dağıtılacak. Kadınlar, zahmetli olan hamur yoğurma işini kolaylaştıran makine desteğinden oldukça memnun.

Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane

 

100 KADIN 100 NEFES

Afet ve acil durumlarda bilinçli yapılan ilk yardım hayati önem taşıyor. İstanbul’da Kartal Belediyesi’nin, Akut Vakfı işbirliğiyle afet ve acil durumlara yönelik riskleri azaltmayı ve bilinçlendirmeyi hedefleyen ‘100 Kadın 100 Nefes’ projesinin eğitimleri başladı. İlk eğitime belediyede görev yapan kadın çalışanlar katıldı. Eğitimlerde; ilk yardım, afet bilinçlendirme, yangın, toplanma alanlarında organizasyon ve ev kazaları konuları işlendi. Uygulamalı bölümde ise cansız mankenle ilk yardım bilgileri aktarıldı. Kadınlar bu eğitimlerle acil durumlarda bilinçli ilk müdahalede bulunabilecek ve çocuklarını afetlere karşı bilinçli şekilde yetiştirecek.

Haberin Devamı

Hasta ve yakınlarının yuvası: Dosthane

Sıradaki haber yükleniyor...
holder