Yazarlar İstanbul'un batısına ilk metro hattı
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'un batısına ilk metro hattı

İstanbulun batısına ilk metro hattı

İstanbul’un batısına erişimi sağlayacak ilk metro hattında çalışmalar sürüyor. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda 2.2 kilometresi tamamlanan kazılara tünel açma makinesiyle devam ediyor. Mahmutbey-Mecidiyeköy-Metro Hattı’nın devamı niteliğindeki hattın açılmasıyla birlikte, saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verilecek. Kabataş’tan nüfusu 1 milyonu aşan Esenyurt’a kesintisiz raylı sistem ulaşımı sağlayacak hatta seyahat süresi 68 dakika olacak. Projenin tamamlanmasıyla şehrin batısına ilk kez metro geleceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt’u da Saadetdere’ye uzatarak Sefaköy-Beylikdüzü hattıyla birleşen bir hatta dönüştüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İstanbulun batısına ilk metro hattı

BURSA YEŞİL KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehri yeniden yeşil kimliğine kavuşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Millet Bahçesi, Vakıf Bera Kent Parkı ve Gökdere Millet Bahçesi’nden sonra Yıldırım ilçesine bir park daha kazandırdı. Dönem sonuna kadar kente 3 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırma hedefiyle projelendirilen Hacivat Parkı hizmete açıldı. Proje çerçevesinde 21 bin metrekarelik park, amfitiyatro ve çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ile sağlıklı yaşam alanına dönüştürüldü. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tüm zamanların en güzel şehri Bursa, yeşilin en çok yakıştığı

İstanbulun batısına ilk metro hattı
şehirdir” dedi.

HESAPLI TATİLİN YENİ ADRESİ: ERDEMLİ

Mersin Erdemli Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile ‘Bungalov ve Glamping’ Projesi’ni hayata geçirdi. 28 glamping ve bungalovlardan oluşan konaklama tesisi hizmete sunuldu. Çam ağaçlarının altında, şifalı kumu ve denize yürüme mesafesinde hayata geçirilen proje, hesaplı tatil yapmak isteyenlerin gözdesi haline geldi. Kamp alanında isteyen karavanında veya çadırında konaklayabiliyor. Yeni turizm trendlerini ilçeye kazandırma çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, şu çağrıyı yaptı: “Beş yıldızlı otel konforunda çok daha ucuza tatil yapmak isteyenleri Erdemli’ye bekliyoruz.”

Haberin Devamı

İstanbulun batısına ilk metro hattı

ŞAHİNBEY’DEN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN HİZMETLER

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere öncelik veriyor. Belediyenin sosyal tesislerinde ve gençlik merkezlerindeki eğitimlere katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler, okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Belediyenin bir diğer önemli projesi olan Evlilik Okulu’nda bugüne kadar 44 bin 923 çifte eğitim verildi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “14 yıldan fazla bir süredir patenti bize ait olan Evlilik Okulu Projesi’ni çok önemsiyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder