Mustafa Bakacak Kadın girişimciye 'Dijitalde hayat kolay
HABERİ PAYLAŞ

Kadın girişimciye 'Dijitalde hayat kolay

Sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesiyle girişimlerini büyütmeleri için kadınlara dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimi sunuyor. 2019’dan bu yana bu projeden 15 bin kadın yararlandı. Projeyle fikirlerini girişime dönüştürerek hibe desteği alan kadın girişimcilerin yüzde 90’ının satışları artarken, yüzde 60’ı yeni müşteri kazandı.

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, projenin yeni dönemiyle ilgili bilgi verdi. Yeni dönemde hedeflenen kişi sayısı, mentörlük ve hibe desteği verilecek girişim sayısı artırıldı. Ayrıca depremden etkilenen kadın girişimcilere de öncelik tanınacak.

Haberin Devamı

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

Eğitimlere katılacak 500 kadın arasından belirlenecek 40 girişimciye mentörlük, 20 girişimciye hibe desteği sağlanacak.

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

LEYLEKLERE GÜVENLİ YUVA

Samsun’da Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketinin (YEDAŞ), her canlıya değer veren ve onların yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeleri dikkati çekiyor. YEDAŞ’ın Sinop Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi” üçüncü yılını doldurdu. Projeyle bugüne kadar yüzlerce leyleğe güvenli yuva yapıldı. Bu yuvalar düzenli kontrol edilip ihtiyaç duyan leyleklerin veteriner bakımları da yapılıyor. YEDAŞ’ın sık yaşanan leylek ölümlerini önleyen bu projesi umarım örnek olur.

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

GENÇLER BU KAMPI ÇOK SEVECEK

Türkiye’nin en büyük gençlik kampı Bursa Orhaneli’nin Gölcük Yaylası’nda inşa ediliyor. 68 bin 500 metrekarelik alanda doğayla iç içe tasarlanan Gölcük Yaylası Gençlik Kampı tamamlanma aşamasına geldi. Kamp, dört mevsim konaklamalı, spor ve etkinlik alanlarından oluşan bir yerleşke olarak tasarlandı.

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

Gençlere hizmet verecek kamp alanında futbol, voleybol, basketbol sahaları, seminer ve etkinlik salonları ve konaklama için bungalov evler yapıldı. Gençlere yönelik proje ilçenin turizmine de katkı sağlayacak. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Kadın girişimciye Dijitalde hayat kolay

EVLENECEK ÇİFTLERE SALON DESTEĞİ

Van’da Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yeni projesiyle evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftlere düğün salonu desteğinde bulunacak. Başkan Say, ailelerin yükünü hafifletecek bu projeyi hem belediyeye ait bir düğün salonu yaparak hem de diğer düğün salonlarıyla işbirliği içerisinde hayata geçireceklerini açıkladı. Başkan Say, Türkiye’de ilk defa ‘Anne Kart’ uygulamasını başlatacakları, yeni doğum yapan her anneye alışveriş kartı verileceğini duyurdu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder