Mustafa Bakacak 'Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin'
HABERİ PAYLAŞ

'Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin'

Kaldırım işgali özellikle büyük şehirlerde sorun olmaya devam ediyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan belediyeler de var. Akhisar Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaya ulaşımında sorun yaşanmaması için sürekli kaldırım denetimi yapıyor. Cadde üzerindeki reklam dubaları ile masa ve sandalye işgaline karşı esnafı uyaran ekipler, yayalara engel olan eşyaları kaldırıyor. Denetimlerde engelli rampalarına park eden araç sahiplerine de göz açtırılmıyor. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şu uyarıda bulunuyor: “Kaldırımlar yayalara aittir. Lütfen işgal etmeyelim; edenleri de uyaralım.”

Haberin Devamı

Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin

 

KAĞITHANELİ GENÇLER SAHADA KAZANIYOR

Kağıthane Belediyesi, Deneyim Okulu ile 16-23 yaşındaki gençleri iş hayatında deneyim kazandırırken, yeni arkadaşlar da edinmelerini sağlıyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Deneyim Okulu’na gençler, haftanın beş günü belediyenin 24 farklı biriminde görev alacak. Gençler eylül ortasına kadar çevre temizliği, sosyal işler, hayvan besleme, yol asfaltlama, park bahçe birimlerinde çalışacak. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bu projeyle yüzlerce gencin tecrübe kazanırken vatandaşlara da hizmet etmiş olacaklarını söyledi.

Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin

 

BEYOĞLU’NDAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI

Geri Dönüşüm çalışmalarıyla Sıfır Atık Belgesi’ni alan Beyoğlu Belediyesi, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla ‘Beyoğlu İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hayata geçiriyor. Şehrin güçlü ve zayıf yönleri, tehditler ve fırsatlar değerlendirilerek atılabilecek adımlar ele alındı. Sabit Enerji, Atık ve Ulaşım olarak üç eylem planı belirlendi ve yapılabilecekler sıralandı. Bunlar arasında; akıllı ışıklandırma sistemlerinin kullanılması, güneş panellerinin yaygınlaştırılması, elektrik üreten bisiklet yolları yapılması, üreticiye uygulanan kirleten öder prensibinin tüketiciye de uygulanması, dönüştürülebilir atıklarda teşvik yapılması yer aldı.

Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin

 

ELBİSTAN’DA EKMEK BEDAVA

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’taki ikinci depremin merkez üssü Elbistan’da belediyeye ait araziler boş bırakılmıyor. Elde edilen ürün ile belediyenin Halk Ekmek Fabrikası’nda günde 10 bin ekmek üretiliyor. Halk ekmek büfeleri aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılan ekmek, son üç yıldır 1 liradan satılıyordu. Ekmek, deprem felaketi sonrası ücretsiz dağıtıldı. Dünyanın dünya krizi ile uğraştığı dönemde tüm arazileri boş bırakmayıp ekeceklerini belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ekmeği ücretsiz dağıtmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kaldırımlar yayaların işgal etmeyin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder