Mustafa Bakacak Kayseri'de 103.9 milyon TL'lik GES üretimi başladı
HABERİ PAYLAŞ

Kayseri'de 103.9 milyon TL'lik GES üretimi başladı

Yenilenebilir enerji üretimine büyük önem veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gündemine aldığı projeleri birer birer hayata geçiriyor. Belediye, ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini kendi tesislerinden karşılayabilmek için 103.9 milyon TL değerinde yatırım bedeliyle kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) üretime başladı. 81 bin 698 metrekarelik alanda kurulan GES ile yılda yaklaşık 11 milyon kWe üretim sağlanacak. Çevre dostu proje sayesinde yılda yaklaşık 30 milyon TL kazanç sağlanacağının altını çizen Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, enerjide kendisine yeten bir kurum olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kayseride 103.9 milyon TLlik GES üretimi başladı

 

ŞANLIURFA’DA ÇİÇEK İLE ÇİFTE KAZANÇ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında yapılan peyzaj çalışmalarında kendi tesislerinde ürettiği çiçekleri kullanıyor. Çiçeklerin kentin güzelliğine güzellik katmasında kadınların çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Belediyeye ait fidanlıklarda yetiştirilen çiçekler, kadınlar tarafından özenle hazırlanarak ekime hazır hale getiriliyor. Kadın istihdamının da desteklendiği proje kapsamında üretilen çiçekler, kent merkezinde park ve bahçelerde, refüjlerde ve peyzaj çalışmalarında kullanılıyor. Fidanlıkta üretilen yılda 5 milyondan fazla çiçek ile hem tasarruf hem de belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

Kayseride 103.9 milyon TLlik GES üretimi başladı

 

DEV TÜNELLER İSTANBUL’U KURAKLIKTAN KURTARACAK

İstanbul’un kuraklık döneminde sigorta görevi görecek olan Melen Suyu’nun Avrupa yakasının iç kesimlerine ulaştırmak için yapımına başlanan Kağıthane-Bahçelievler- Sefaköy İçme Suyu Tüneli’nin yüzde 65’i tamamlandı. İSKİ, Kağıthane’den Bahçelievler’e kadar toplam 20 bin 614 metre uzunluğundaki 4 metre çapındaki devasa tünelleri, kazısız teknolojiyle açtı. Projeyle, Melen’den İstanbul’a gelen su, Kağıthane’de arıtıldıktan sonra Avrupa yakasındaki birçok ilçeye ulaştırılacak. İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, suyun terfi ettirmeden Sefaköy’e kadar ulaştırılmasıyla enerji maliyetinin önemli ölçüde düşeceğini kaydetti.

Kayseride 103.9 milyon TLlik GES üretimi başladı

 

KEPEZ ZEYTİN İLE GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR

Antalya’da 2 bin 200 yıllık zeytinyağı üretim köyü Lyrboton Kome Antik Kenti’nin bulunduğu Kepez, tarihi mirası zeytine sahip çıkıyor. Tek bir zeytin ağacının kesilmesine izin vermeyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, zeytin üretimini teşvik etmek amacıyla yeni bir proje başlattı. Projeyle atıl durumdaki belediye arazileri zeytin bahçesi yapılacak. İlk zeytin bahçesi 2 bin fidan ile Orman Çiftliği’nde oluşturuldu. Ekili buğdayın hasadından sonra çiftlikte 6 bin ağaçtan oluşan bir zeytin bahçesi olacak. “Dikilen zeytin fidanlarının değeri yıllar sonra daha iyi anlaşılacak” diyen Başkan Tütüncü, ilçe sakinlerini evlerinin bahçelerine de zeytin fidanı dikmeye davet etti.

Haberin Devamı

Kayseride 103.9 milyon TLlik GES üretimi başladı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder