Mustafa Bakacak Kayseri'nin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor
HABERİ PAYLAŞ

Kayseri'nin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor

Kayseri’de sanayicilerin ve yeni yatırımların önünü açan çalışmalara devam eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun, yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı Kayseri Serbest Bölgesi (KAYSER), dev yatırımlarla büyüyor. 7 milyon metrekare ile Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olan, yıllık ticaret hacmi 9 milyar dolara ulaşan KAYSER, 2023’te büyük yatırımlarla katılacak 50 firmayla daha da güçlenecek. Bölgeye istihdam ve ihracatta büyük ivme kazandıracak vagon fabrikasının kurulması için KAYSER ile Erciyas Vagon ve Ulaşım Araçları A.Ş. arasında imzalar atıldı. Serbest Bölge için çok önemli bir yatırım olan vagon fabrikasında Avrupa’ya ihraç edilecek ilk yük vagonları 2024’te üretilecek. Palancıoğlu, 1.5 yılda birçok yatırımın hayata geçtiği Serbest Bölge’nin, Kayseri’nin ihracat yüzü olmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kayserinin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor

TARİHİ ESGHER SİNAGOGU KÜTÜPHANE OLDU

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul Beyoğlu’nda bir tarihi yapı daha hayata döndürüldü. Hasköy sahilde, uzun yıllar atıl duran en son nargile kafe olarak kullanılan Tarihi Esgher Sinagogu aslına uygun olarak restore edildi. Tarihi yapı, ‘Hasköy Gençlik Merkezi ve Millet Kütüphanesi’ olarak hizmet vermeye başladı.

Ücretsiz çay ve kek ikramının da yapıldığı tarihi bina, gençlerin yeni buluşma adresi oldu. 7 bin kitaplı kütüphaneden bir aylık sürede 1613 kişi yararlandı. “Bir hayalin peşine düşerek restorasyona başladık” diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, gençlerin kütüphanede ders çalıştıkları anı ‘en güzel kare’ olarak paylaştı. Başkan Yıldız, sıradaki restorasyonu da Tarihi Kulaksız Hamamı olarak açıkladı.

Kayserinin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor

ÇANKAYA’DA YENİ DOĞAN HER BEBEĞE 1 FİDAN

Dünyaya gözlerini açan bebeklerin evlerinin ziyaret edildiği, ailelerin sevinçlerine ortak olunduğu ‘Hoş Geldin Bebek’ projesini uygulayan belediyelerin arasına her geçen gün yenileri katılıyor. Proje kapsamında, yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak bir set de ailelere hediye ediliyor.

Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin bu ziyaretlere katılan sağlık görevlileri aracılığıyla aileleri yeni doğan bebek bakımı ve beslenmesi ile annenin doğum sonrası dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgilendirmesi faydalı bir hizmet oluyor. Belediyenin, minikler 1 yaşına girdiğinde onlar için 1 fidan dikmesi ise projeye unutulmayacak bir güzellik katıyor.

Haberin Devamı

Kayserinin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor

BAŞKENT SİVAS BİLEŞENLERİ DERNEĞİ KURULDU

Ankara’daki Sivaslıların sorunlarıyla ilgilenecek Başkent Sivas Bileşenleri Derneği kuruldu. Suat Baş’ın başkanı olduğu dernek, hafta sonu törenle açıldı. Yöresel sanatçıların yer aldığı, halk oyunları gösterilerinin yapıldığı açılışa Ankara Valisi Vasip Şahin, eski Milli Eğitim Bakanı ve Sivas milletvekili İsmet Yılmaz, Sivaslı eski ve yeni milletvekilleri, çok sayıda Sivaslı bürokrat katıldı. Açılışta konuşan Yılmaz, her zaman derneğin yanında olacaklarını, her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kayserinin ihracat yüzü KAYSER dev yatırımlarla büyüyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder