Mustafa Bakacak Lütfen! Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım
HABERİ PAYLAŞ

Lütfen! Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım

Seçimleri geride bıraktık. Ertelenen tatil planları uygulamaya konuldu. Tatil bölgelerinde de gelecek yerli ve yabancı turistler için hazırlıklar başladı. Marmaris Belediyesi, sahilleri ve manzaranın keyifle izlendiği seyir tepelerini temizliyor. Aydın Kuşadası’nda sahil bandında yoğun bir temizlik çalışması var. Bursa Büyükşehir Belediyesi de sahil temizliği seferberliği başlattı. Kısacası tüm tatil beldeleri güzel bir tatil için pırıl pırıl hale getiriliyor. Ancak hepsinin ortak bir ricası var: “Daha temiz kıyılarımızı, denizlerimizi kirletmeyelim. Çöpleri gelişi güzel atmayalım. Çevremizi temiz tutalım.” Çevremizi ve doğayı temiz tutmanın geleceğimize yapacağımız en büyük yatırım olduğunu unutmayalım.

Haberin Devamı

Lütfen Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım

 

‘ENGELSİZ TARIM’ MEYVELERİNİ VERDİ

Mersin’de Tarsus Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi ‘engelsiz tarım alanı’ meyvelerini verdi. 10 dekarlık alandaki ağaçlarda ‘yenidünya’ adıyla bilinen Malta eriği yetiştirildi. İlk meyvelerin hasadında güzel bir birliktelik sergilendi. Tarsus Engelliler Platformuna bağlı dernekler ve Talesemi Derneği üyeleri, sararan meyveleri tek tek topladı. Ağaçlardan 2 ton meyve elde edildi. Toplanan ürünler, paketlenip vatandaşlara ücretsiz ulaştırılacak. Belediyenin yerli tohum projesi çerçevesinde de ekilen patlıcan, domates, karpuz, fasulye gibi birçok ürün bulunuyor.

Lütfen Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım

 

KOCAELİ’NİN ORMANYA’SI BİR HARİKA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe’deki doğal yaşam parkı Ormanya, mutlaka görülmesi gereken harika bir yer. Doğa parkurları, böcek oteli, 57 türde 871 hayvanın bulunduğu Ormanya, orman evleriyle fantastik bir dünyanın da kapılarını aralıyor. Ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmeleri sağlanan Ormanya’da kuş halkalama istasyonu da kuruldu. Dört mevsim devam edecek çalışmaların ilk haftasında 21 farklı türden 100’ün üzerinde kuş halkalanıp kayıt altına alındı. İstasyonda, çocuklara ve gençlere kuş türleri tanıtılacak, göç hikayeleri anlatılacak.

Lütfen Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım

 

BİLİM DOLU GÜNLER

Ağrı Valiliği, bilimsel etkinliklere ayrı bir önem veriyor. Şehirde gençleri bilime yönlendirmek için projeler hayata geçiriliyor, etkinlikler düzenleniyor. ‘Kodla Ağrı’ projesiyle başarılı çalışmalara imza atılan şehirde yeni bir bilim etkinliği başladı. 50 bilimsel atölye, 300 bilimsel etkinlik, 4 yarışma ve 3 sergiyi kapsayan ‘Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği’ üç gün sürecek. Stantları ziyaret edip öğrencilerin çalışmalarını inceleyen Ağrı Valisi Osman Varol, gençlere şöyle seslendi: “Başaramayacağınız hiçbir şey yok. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Her zaman yanınızda olacağız.”

Haberin Devamı

Lütfen Kıyılarımızı, denizlerimizi temiz tutalım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder