Mustafa Bakacak Misafir odaları afetzedeler için açıldı
HABERİ PAYLAŞ

Misafir odaları afetzedeler için açıldı

Yüreğimizi yakan büyük depremin ardından 7’den 70’e herkes seferber oldu. Minikler kumbaralarını, anneler yaptıkları ekmekleri, nineler ördükleri çorapları gönderdi. Yaraları sarmak, gözyaşlarını silmek için kimi sırtındaki pardösüyü kimi de sattığı ineğinin parasını verdi. Deprem bölgesinden tahliye edilenlerin sayısı 200 bine yaklaştı. Afetten etkilenenlerin sıcak bir yuvaya kavuşmaları için de herkes harekete geçti. Evlerin unutulan misafir odaları yeniden açılırken, belediyeler kampanyalar düzenledi. Bu güzel çabalardan bazılarını paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

GÜZEL KALPLİ İNSANLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tahsis ettiği yurt, konuk evi ve otellerde binlerce depremzede misafir ediyor. Ayrıca tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor. Toroslar Belediyesi, ‘Bir Oda Bir Aile’ kampanyasını “Kardeşlerine yardım etmek isteyen güzel kalpli insanlar! Evinizdeki bir odanızın misafirleri sizleri bekliyor” mesajıyla duyurdu.

Keçiören Belediyesi, deprem bölgesinden Ankara’ya gelenlerin, yardımsever ilçe sakinlerinin boş evlerinde konaklayabilmeleri için “Ev eşyası toplama kampanyası” başlattı.

Erdemli Belediyesi, depremzedeleri misafir etti. 3 bini Kızkalesi olmak üzere ilçe genelinde 30 bin depremzede otel, yurt, apart ve evlere yerleştirildi. Belediye, depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

Misafir odaları afetzedeler için açıldı

 

‘EVİM EVİN OLSUN’

İnegöl Belediyesi de depremzedeleri, kapılarını gönüllü açan vatandaşların evlerinde misafir etmek için ‘Kardeş Ev’ kampanyası başlattı. “Eşyalı-eşyasız evim var”, “Bir aile misafir edebilirim”, “Bir ailenin kirasını karşılayabilirim” diyen çok sayıda İnegöllü, belediyeye başvurdu.

Nilüfer Belediyesi, “Evim evin olsun” kampanyası düzenledi. İlçede yardımseverlerin evlerine yerleştirilecek olanların gıda ihtiyacını da belediye karşılayacak.

Kahramankazan Belediyesi, ‘Evim Evindir’ kampanyasıyla misafirhane ve kamp merkezini depremzedelerin kullanımına açtı. Ayrıca ilçede çok sayıda aile de depremzedeleri misafir etmek istediklerini belediyeye bildirdi.

 

Misafir odaları afetzedeler için açıldı

 

YİYECEK VE GİYECEK DESTEĞİ

Düzce Belediyesi, deprem bölgesinden insanları otobüslerle taşıyor. Belediye, Düzce’ye gelmek isteyen herkesi otobüslerle alıp şehirde konaklatacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Çeşme Belediyesi, 1000 depremzede için 500 oda ayırdı. Belediye Başkanı Ekrem Oran, depremzedelerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması için de ücretsiz hizmet verecek bir butik açtıklarını duyurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 2 bin 500 kişiyi barındıracak şekilde tüm hazırlıkları tamamladı.

Ürgüp Belediyesi, otellere ve yurtlara yerleştirilen 2000’den fazla depremzedenin yemek ihtiyacını karşılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirilen depremzede çocukları, yaşadıkları travmadan uzaklaştırmak için konuk etti. Gönüllüler ile belediye çalışanları, çocuklarla gün boyu oyunlar oynadı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kriz merkezince İzmir’e yönlendirilen depremzedelere 4 bin kişilik geçici konaklama yeri oluşturdu. Depremzedeler, İzmir’deki misafirhanelerde, otellerde ve konteyner kentte misafir edilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder