Yazarlar Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek
HABERİ PAYLAŞ

Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek

Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek

Bursa’da Yenişehir Belediyesi’nin, üreticiyi pazarda söz sahibi yapacak, vatandaşı da tarım ürünleriyle uygun fiyatla buluşturacak soğuk hava ve paketleme tesisinin proje çalışmaları tamamlandı. 25 bin metrekare kapalı alanı olacak tesisin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Maliyeti 800 milyon TL olarak açıklanan tesisin yap-işlet-devret modelli ihalesini uluslararası bir firma kazandı. Belediye Başkanı Davut Aydın, 300 kişinin istihdam edileceği, yılda 50 bin ton ürünün işlenip paketleneceğini tesisin 29 yıl sonra tüm makine ve ekipmanıyla kooperatiflere teslim edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek

İNYA İLE GERMENCİK İNCİRİ ÖZEL GÜN HEDİYESİ OLDU

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in bölgede üretilen incir ve zeytinyağının markalaşması için başlattığı çalışma sonucu kurulan ‘İNYA’ ile üç yılda hedefe ulaşıldı. Uluslararası fuarlarda yapılan tanıtım, ürünlerin katma değerini artırdı. İnsanların bayram ve özel günlerde sevdiklerine hediye olarak kuru incir ve zeytinyağını tercih etmeye başladığını belirten Başkan Öndeş, üç yılda tonlarca ürünün bu amaçla gönderildiği söyledi. Belediyenin iştiraki İNYA’nın ürünlerine mağazaların yanı sıra inya.com.tr adresinden de ulaşılabiliyor.

Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek

ALTINOVA’DA BİSİKLETSİZ EV KALMAYACAK

Yalova’da Altınova Belediyesi, “Her evde bir bisiklet, her evde hareket, her yerde bereket olacak” sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde bisiklet dağıtımları devam ediyor. Çocukların heyecan ve mutlulukla karşıladığı proje, büyüklerin de ilgisini çekiyor. Özel bisiklet yolları ile Altınova’nın gerçek bir bisiklet şehri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bisiklet önemli bir kültür. Ekolojik, ekonomik, sağlıklı ve keyifli. Altınova, bisikletle daha güzel, daha sağlıklı olacak” dedi.

Pazarda fiyatı çiftçi belirleyecek

ATA TOHUMU BUĞDAY TARLADAN SOFRAYA ULAŞTI

Mersin’de Akdeniz Belediyesi, tarihi 10 bin yıla dayanan ata tohumu karakılçık buğdayını yaşatıp geleceğe taşıyor. Belediyenin beş dönümlük arazisinden hafta hasadı yapılan karakılçık buğdayından elde edilen un, Akdenizli üreten kadınlara hediye edildi. Ürettikleri gıdaları ve el emeği ürünleri Kadın Emeği Diyarı’nda sergileyip satışa sunan kadınlar, ata tohumundan elde edilen unlar ile sıkma ve börek yaparak vatandaşların beğenisine sundu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder