Mustafa Bakacak Piknikçiler havzalara her hafta 100 ton çöp atıyor
HABERİ PAYLAŞ

Piknikçiler havzalara her hafta 100 ton çöp atıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, şehre su sağlayan baraj havzalarından her hafta 100 ton atık topluyor. En son Sazlıdere Barajı havzasını temizlemek için bir hafta çalışan ekipler, 50 ton çöp topladı. Atıkların büyük bir bölümünün piknik yapanların bıraktığı çöpler olduğu görüldü. Toplam 7 milyon metrekarelik havza alanında haftada en az iki kez temizlik çalışması yapıldığını söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, İstanbullulara şu çağrıda bulundu: “Çocuklarımız ve geleceğimiz için suyumuzu kirletmeyelim. Her atık tabiatın sessiz çığlığıdır, bu çığlığı duymazlıktan gelmeyelim.”

Haberin Devamı

ÜRETEN ELBİSTAN’DAN MARKALI İLK ÜRÜN

Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi tarafından açılan tekstil fabrikasında üretim başladı. Üç bin metrekare kapalı alanda kurulan fabrikada ilk ürün olarak tüm hakları Elbistan Belediyesi’ne ait markanın logosunu taşıyan tişört üretildi. “Elbistan üretimle gündeme gelsin istiyoruz. Mutluyum kendi markamızla üretmiş olduğumuz tişörtü giydim. Bu üretim de Elbistan’ı tekstilde önemli merkezlerden biri yapacak ilk adım” diyen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, satış mağazaları da açacaklarını söyledi.

MUDANYA’YA ORHAN KEMAL KÜTÜPHANESİ

Mudanya Belediyesi, Türk edebiyat tarihinin önemli yazarlarından Orhan Kemal’in adının yaşatılacağı kütüphanenin hazırlıklarını tamamladı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe, birim müdürleri ve meclis üyeleriyle birlikte, açılış öncesi Orhan Kemal Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Başkan Türkyılmaz, Mudanyalıların eğitim ve kültür hayatına katkı sunacak kütüphaneye emeği geçenlere teşekkür etti.

ELMA BAHÇESİNDE ‘KUSURSUZ HASAT’

Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Tarım Akademisi, tarımsal faaliyetleri teşvik etmek ve il geneline yaymak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Birçok tarım ürününün yetiştirildiği bu merkezde, elma hasadı örnek bir etkinlikle başladı. Özel bireylerin de tarımsal faaliyetlere katılmalarını sağlamak için ‘Kusursuz Hasat’ adıyla güzel bir organizasyon düzenlendi. Belediyenin şirketi Beltur’un işlettiği ‘Kusursuz Kafe’ personeli farkındalık amacıyla hasada katıldı. Toplanan mahsul, Beltur’un bünyesindeki sosyal tesislerde değerlendirilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder