Mustafa Bakacak ‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor
HABERİ PAYLAŞ

‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinden başlayıp, Çorum’un İncesu köyüne kadar uzanan 12 kilometrelik Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması için Yozgat Valiliği, Aydıncık Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortak proje hazırladı. Kanyonun tarihi ve doğal güzelliği bozulmadan yürüyüş yolları, tırmanış parkurları, seyir tepesi, gözetleme kuleleri ve konaklama yerleri yapılacak. Bölgeye bırakılacak dağ keçileri de ayrı bir güzellik katacak. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın büyük önem verdiği projenin tamamlanmasıyla ‘saklı cennet’ olarak da bilinen kanyon, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelecek.

Haberin Devamı

‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor

NEVŞEHİR TARİHİNDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Nevşehir Belediyesi tarım arazilerine ekim yapan belediyeler arasına katıldı. Belediyenin mülkiyetinde bulunan 50 dönüm tarım arazisinin korunması, kullanılması ve değerlendirilmesi amacıyla yerli tohum buğday ekimi gerçekleştirildi. Bu girişim ile hem milli tarımı desteklemeyi hem de boş arazileri değerlendirerek gelir elde etmeyi hedefleyen Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, buğday ekimiyle ilgili görüntüleri sosyal medya hesabından “Nevşehir tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz” mesajıyla paylaştı. Başkan Savran, üretilen mahsulü ihtiyaç sahibi aileler ile paylaşacaklarını duyurdu.

‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor

KAYSERİ’NİN HAVASINI TEMİZLEYEN KAMPANYA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentte hava kalitesini artırmak amacıyla ‘Daha Temiz Bir Kayseri İçin’ sloganı ile ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ kampanyası başlatmıştı. Kömür kullanan konutları doğalgaz kullanmaya teşvik etmek amacıyla yapılan uygulama büyük ilgi gördü. Pilot bölge olarak belirlenen Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinin sakinleri, soba ve kömüre veda ederek doğalgaza geçti. Bu dönüşümle birlikte bölge, hava kirliliğinden kurtuldu.

‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor

5 GÜNDE YAPILACAKTI 48 SAATTE TAMAMLANDI

İstanbul’da Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Marmara Mahallesi’ndeki 5 bin metrekarelik parkı 5 gün içerisinde hazırlayarak ilçeye kazandıracaklarının sözünü verdi. Noter huzurunda başlayan çalışmalar, 48 saatte tamamlandı. Parkta; 1345 metrekarelik yürüyüş yolu, 270 metrekarelik basket sahası, 435 metrekarelik çocuk oyun alanı ve fitness alanı yapıldı. Yoğun bir şekilde çalışarak parkın yapımını kısa sürede tamamlayan işçilere teşekkür eden Başkan Çalık, açılışı hafta sonunda çocuklarla birlikte gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

‘Saklı cennet’ turizme kazandırılıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder