Mustafa Bakacak Sürdürebilirlik hedefi için İzmir'den büyük adım
HABERİ PAYLAŞ

Sürdürebilirlik hedefi için İzmir'den büyük adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefinde önemli rol oynayacak Sürdürülebilirlik Merkezi’ni şehre kazandırmak için harekete geçti. Proje, İzmir’in tüm aktörlerini bu hedef doğrultusunda birleştirecek. Bayraklı Turan Mahallesi’nde kurulacak olan Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik merkezi için mimari proje yarışması açıldı. Yarışmaya 17 Temmuz’a kadar başvurulabilecek. Yarışmada birinci projeye 700 bin, ikinci projeye 600 bin, üçüncü projeye ise 400 bin lira ödül verilecek. Yarışmada ayrıca beş projeye de 100’e bin liralık mansiyon ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Sürdürebilirlik hedefi için İzmirden büyük adım

 

KÜÇÜKÇEKMECE’DE PARA GEÇMEYEN MARKET

İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sosyal Market projesini hayata geçirmişti. Paranın geçmediği, belediyenin verdiği kartta yüklenen puanla alışveriş yapılan ‘Halk Market’in ilki Fevzi Çakmak Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde açılmıştı. İkinci Halk Market de Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete girdi. İlçede ihtiyaç sahibi ailelere puan yüklü kart verdiklerini belirten Belediye Başkanı Kemal Çebi, projede önemli farkı şöyle açıkladı: “Marketten bizlerin değil, kendi tercihlerini, neye ihtiyaçları varsa onu alıyorlar.”

Sürdürebilirlik hedefi için İzmirden büyük adım

 

MANİSA’DA ANA ARI VE KOVAN DESTEĞİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl kurduğu Ana Arı Üretim ve Arıcılık Eğitim Merkezi’nde hem üretim yapılıyor hem de eğitim veriliyor. ‘Manisalı Arıcılar Ana Arılarını ve Arı Sütünü Üretiyor’ projesi kapsamında eğitim alan kursiyerlere, arı ve kovan dağıtıldı. Ayrıca çiftçilerin kullanması için Soma Ziraat Odası’na tohum temizleme makinesi desteğinde bulunuldu. Kırsal kalkınmaya destek için geçen sene 70, bu sene 120 milyon liranın üzerinde bir kaynak ayırdıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Sürdürebilirlik hedefi için İzmirden büyük adım

 

İLK SEFERE ÇİÇEKLİ PASTALI KARŞILAMA

Norwegian Air, Norveç’in başkenti Oslo’dan Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu 6 Mayıs’ta gerçekleştirdi. Havacılık geleneği olan su takı ile karşılanan uçak, ilk seferinde 156 yolcuyu Alanya’ya getirdi. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Alaettinoğlu, uçağın yolcu ve mürettebatını havalimanında çiçeklerle karşıladı. Kabin ekibiyle birlikte ilk uçuşun anısına pasta kesildi. NorwegianAir, mayıs ayı boyunca haftada bir, haziran ayı itibarıyla da haftada iki sefer yapacak.

Haberin Devamı

Sürdürebilirlik hedefi için İzmirden büyük adım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder