Mustafa Bakacak Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak
HABERİ PAYLAŞ

Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak

Konya’nın turizm şehri olmasına katkı sağlayacak sıcak hava balonu projesinin ilk test uçuşu, başarıyla gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın destek verdiği projeyi Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) hazırladı. Hem havacılık hem de turizm sektöründe istihdam alanı oluşturacak projenin temel hedefi; balon turizmini Konya’ya kazandırmak, istihdamı artırmak ve gelen turistlerin konaklama süresini uzatmak. İzin alma sürecinin tamamlanıp hava sahasının açılmasıyla birlikte birçok balon şirketi ve turist Konya semalarında balon heyecanını yaşayacak.

Haberin Devamı

Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak

GEMLİK ZEYTİNİ İÇİN BİLİMSEL ADIM

Türkiye’nin kaliteli sofralık zeytinlerinin yetiştiği Bursa Gemlik’te geleneksel yöntemlerle yapılan tarımsal faaliyetler yerini bilimsel tarıma bırakacak. Gemlik Belediyesi’nin Umurbey’de Kırsal Kalkınma Ofisi bünyesinde kurduğu laboratuvar, bilimsel tarımın önünü açacak. Laboratuvar, zaman içinde verimlilik açısından olumsuz sonuçları olan geleneksel yöntemler yerine çiftçilere, eksikliklere göre reçeteler sunacak. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu laboratuvarı kuran ilk belediye olduklarını ve çiftçilerin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak

BU PARK HER ATIĞIN ÇÖP OLMADIĞINI ÖĞRETECEK

Elazığ Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında güzel bir çalışmaya imza attı. Yeni nesillerde farkındalık oluşturmak ve her atığın çöp olmadığını göstermek amacıyla 11 bin 812 metrekare alan üzerine Geri Dönüşüm Parkı yapıyor. Parkta, mermer atıklarından yürüyüş yolları, hurda metal, plastik ve tahtalardan oyun grupları, varillerden koltuk, çeşme, konteynerden kafe, ağaç kütüğünden masa, otomobil lastiğinden salıncak, tahterevalli, macera parkuru yer alıyor. Alanı itibarıyla ve kullanılan malzeme çeşitliliğiyle en büyük geri dönüşüm parkı, açılış için gün sayıyor.

Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak

YILDIRIMLI GENÇLERDEN YÜREK ISITAN ÇALIŞMA

Bursa’da Yıldırım Belediyesi’nin farklı birimlerinde kullanıldıktan sonra işlevini tamamlayan malzemeleri genç gönüllüler sokak hayvanları için sıcak yuvaya dönüştürüyor. Bu yuvalar da Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Tedavi Merkezi’nde kedi sahiplenenlere hediye ediliyor. Soğuk kış günlerine daha fazla yuva yapmaya çabalayan gençlere destek için çalışmalara katılan Başkan Oktay Yılmaz, üç yılda 2 bin 94 sokak hayvanını sahiplendirerek sıcak yuvaya kavuşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tarım ve sanayi şehri Konya balon turizmiyle uçacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder