Mustafa Bakacak Trabzon Ganita ile yeniden buluştu
HABERİ PAYLAŞ

Trabzon Ganita ile yeniden buluştu

Trabzon’un manzarasıyla insanları etkileyen ve en huzurlu köşelerinden biri olan Ganita yenilenen yüzüyle ‘merhaba’ dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ganita-Faroz Sahil Düzenleme Projesi’ni tamamladı. Trabzonluları denizle buluşturacak, yerli ve yabancı turistlerin dinlenip güzel vakit geçirecekleri bir alan haline getirilen Ganita için görkemli bir açılış yapıldı. “Ganita yüreği sevgiyle, dostlukla, sanatla çarpanlarda iz bırakmış bir mekânın adıdır” diyen Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Bir süredir küskün olan Ganita’nın şehri sevgiyle ve coşkuyla selamlayacağını söyledi. Ganita, yürüyüş ve bisiklet yolları, iskeleler, seyir terasları, kafeteryalar, tematik bahçeleri, oyun alanlarıyla her yaştan insana hitap edecek.

Haberin Devamı

Trabzon Ganita ile yeniden buluştu

 

KOCAELİ’NİN 50 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 50 yıllık hayali kendi öz kaynaklarıyla gerçeğe dönüştüreceği Kartepe Teleferik Projesi’nde istasyonların inşaatı devam ediyor. Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattında ulaşım 10 kişi kapasiteli 73 kabin ile sağlanacak. Saatte 1500 kişinin yolculuk edebileceği teleferik, iki istasyon arasındaki 4 bin 695 metrelik mesafeyi 14 dakikada aşacak. Panoramik camlı olan kabinler, doğa ve Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarasının seyir keyfini yaşatacak. İsviçre’de üretilen kabinlerin renklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaelispor’un renkleri olarak belirledi.

Trabzon Ganita ile yeniden buluştu

 

ESKİŞEHİR ÖRNEK ÇALIŞMAYLA AVRUPA KONSEYİ RAPORUNDA

Avrupa Konseyi’nin “Avrupa Konseyi Çocuk Koruma Faaliyetleri 2022 Raporu” yayımlandı. Avrupa’nın önde gelen spor ve bilim insanlarının çalışmalarının bulunduğu 54 sayfalık raporda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği panele yer verildi. Türkiye’de ilk kez yerel yönetim çatısı altında gerçekleştirilen “Sporda Farklı Boyutları ile Çocuk Esenliği” paneli, örnek çalışmalar arasında yer alarak uluslararası platforma taşındı. Türkiye’nin 2020 yılında imza atarak katıldığı Avrupa Konseyi Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşması (EPAS) kapsamında düzenlenen raporda, çocuğu korumada sporun önemine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Trabzon Ganita ile yeniden buluştu

 

TÜRKİYE’NİN İLK ARI PAZARI KURULDU

Bursa’da Mustafakemalpaşa Belediyesi, tamamen organik bal üretmek için kurduğu bal ormanının ardından Türkiye’nin ilk ‘Arı Pazarı’nı da ilçeye kazandırdı. Mustafakemalpaşa’nın arı potansiyeli en yüksek ilçelerden biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, yeni projeyle arıcıları ve bal üreticilerini bir araya getirdi. “Her bölgenin balı var, bizim bölgemizin de balı satılıyor, fakat arı satışı yapılan resmi bir pazar yok. Bu pazarı neden kurmayalım dedik ve kurduk” diyen Başkan Kanar, ilçeye kazandırılan 2. Bal Ormanı’nın da bittiği müjdesini verdi.

Trabzon Ganita ile yeniden buluştu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder