Mustafa Bakacak Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak
HABERİ PAYLAŞ

Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, iki ülke arasında yerel yönetim işbirliği için “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasını duyurdu. İki ülke arasında yerel yönetim işbirliklerini güçlendirmeyi ve yeni girişimler başlatmayı hedefleyen yarışmaya sadece Türk - Alman kardeş şehirler katılabilecek.

Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak

Kardeş belediyeler birlikte veya tek olarak yeni ve henüz başlanmamış projeyle başvurabilecek. Kamu yararı ve sınır ötesi boyutu içermesi istenen projenin iki ve daha çok belediye tarafından da uygulanabilir olması gerekiyor. Yarışmada en iyi proje, 56 bin Euro ödül kazanacak. Ön kayıtları 31 Temmuz’a kadar yapılabilecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 29 Eylül.

Haberin Devamı

EN SAĞLIKLI PROJE: KONYA’DA YÜRÜYORUZ

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Spor Konya Projesi” kapsamında “Konya’da Yürüyoruz” temalı doğa yürüyüşleri yoğun ilgi görüyor. Hadim Göksu Şelalesi’nde ilki gerçekleşen yürüyüş hafta sonu Halkapınar’da devam etti.

Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak

Bir sonraki etabı Beyşehir Dumanlı olan yürüyüşlerde 12 farklı rota var. Konya’nın güzelliklerinin keşfedildiği yürüyüşlere katılmak için sporkonya. com.tr adresinden kayıt yaptırılabiliyor. Konya’nın 2023 Dünya Spor Başkenti olduğunu anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sportif faaliyetlere ve bu alandaki projelere devam edeceklerini söyledi.

ÖZEL BİREYLERE OTEL KONFORUNDA ÜCRETSİZ TATİL

Samsun’da özel bireyler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mavi Işıklar Engelliler Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 5 yıldızlı otel konforunda ücretsiz tatil yapabiliyor. 10 bin metrekare alan üzerine kurulan tesiste, özel asansör sistemiyle girilebilen havuz, rehabilitasyon merkezi, konaklama binası, restoran, kafeterya, dinlenme alanı ve plaj bulunuyor.

Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak

Özel bireyler, iki kişilik odalarda refakatçisiyle birlikte kalabiliyor. Özel bireyler, talep ettiklerinde evlerinden alınıp getirildikleri tesiste tatilin tadını çıkarıyor. Tesis, yılda 1.500 özel bireye konaklama hizmeti veriyor.

TEPEBAŞI’NDA GELECEĞİN BİLARDOCULARI YETİŞİYOR

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Çukurhisar Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde bilardo eğitimleri yoğun ilgi görüyor. Yedi yıldır devam eden ve bugüne kadar 500 öğrenciye eğitim verilen kurslarda, geleceğin bilardo sporcuları yetiştiriliyor.

Haberin Devamı

Türk-Alman belediyeler projeleriyle yarışacak

Bilardo eğitimini alan öğrenciler, katıldıkları müsabakalarda Tepebaşı’nı ve Eskişehir’i başarıyla temsil ediyor. Öğrencileri müsabakalara hazırlayan bilardo antrenörü Hüseyin Dikmen hedeflerini şöyle açıkladı: “Türkiye şampiyonasında ilk 3’e girmek ve Avrupa’da ülkemizi temsil etmek.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder