Mustafa Bakacak Türkiye'nin itfaiyecileri OBİTEM'de yetişiyor
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin itfaiyecileri OBİTEM'de yetişiyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında faaliyete başlayan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) Türkiye’nin itfaiyecilerini yetiştiriyor. Türkiye Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlenen üç haftalık eğitim programlarında; tehlikeli madde başta olmak üzere yangınlara müdahale teknikleri, ilk yardım, arama ve kurtarma eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak veriliyor.

Türkiyenin itfaiyecileri OBİTEMde yetişiyor

Son eğitimde 10 farklı itfaiye teşkilatından gelen personele eğitim verilen merkezi geliştireceklerini ifade eden Ordu Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “En iyi olmayı hedefliyoruz, ikinciliğe razı değiliz” dedi.

Haberin Devamı

TRAKYA’NIN ASIRLIK PANAYIRI 113 YAŞINDA

Türkiye’nin ticaret tarihinde önemli bir yer tutan panayırlar, bir dönemin alışveriş ve eğlence kültürüne damgasını vurdu. Panayırların büyük bir bölümü iz bırakmadan kayboldu. Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde bu gelenek 113 yıldır yaşatıyor. Sultan II. Abdülhamit’in fermanıyla ilk kez 1910’da kurulan ‘Pavli Panayırı’ bu yıl 14-17 Eylül tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Türkiyenin itfaiyecileri OBİTEMde yetişiyor

Panayırda yöresel yiyecekler ve giyim eşyaları satışa sunulacak. Roman vatandaşlar eğlence programlarıyla panayıra renk katacak. Panayır süresince yöre halkı da her yıl olduğu gibi Ergene Nehri kıyısındaki alanda üzerini kapatıp içerisini eşyalarla donattıkları traktör römorklarında konaklayacak.

ÇANKAYA’DAN İSTİHDAM GARANTİLİ EĞİTİM

Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin, kadın ve gençlerin işgücüne katılımını desteklemek amacıyla kurduğu İş ve İstihdam Merkezi’nde en çok talep gören istihdam garantili eğitimler oldu. Merkez, sayesinde eğitimlere katılan 3 bin 400 kişi iş imkanına kavuştu.

Türkiyenin itfaiyecileri OBİTEMde yetişiyor

KOSGEB ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Uygulamalı Girişimcilik eğitimi başlatıldı. Bu kurslarda 2 bin 225 girişimci adayına eğitim verildi. “Böylesine faydalı bir merkezi oluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyen Belediye Başkanı Alper Taşdelen, herkesi yarın başlayacak ve 9 Temmuz’a kadar sürecek Kadın Emeği Festivali’ne katılmaya davet etti.

KOSKEM 1 HAFTADA 334 HAYAT KURTARDI

Haberin Devamı

Yüzme sezonunun başlamasıyla deniz, göl, gölet ve sulama kanallarının olduğu illerde boğulma vakaları yaşandı. Alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen son bir ayda 55 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Kocaeli plajları da bayram tatili süresince binlerce kişiyi ağırladı.

Türkiyenin itfaiyecileri OBİTEMde yetişiyor

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranları, denize girenlerin can güvenliğini sağlamak için çalıştı. Kocaeli’deki 13 plajda 2022 yaz sezonunda 1987 hayat kurtaran KOSKEM’in 270 cankurtaranı, dokuz günlük bayram tatilinde 334 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder