Mustafa Bakacak Türkiye'nin 'Sakin Şehir' listesine 8 aday
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin 'Sakin Şehir' listesine 8 aday

Dünyada 30 ülkede 278 kente yayılan bir model olan Uluslararası Cittaslow Birliği’nin ‘Sakin Şehir’ listesinde ilki İzmir Seferihisar olmak üzere Türkiye’nin 17 ilinden 22 ilçe yer alıyor. Sakin şehir olabilmek için hava ve su temizliği, görsel kirlilik ve trafik gürültüsünün azaltılması, verimli bisiklet yollarının oluşturulması gibi 72 kriteri gerçekleştirip bunlara bağlı kalmak gerekiyor.

Türkiyenin Sakin Şehir listesine 8 aday

Aday olan şehirlerin bu unvana kavuşması üç yıllık çalışma ve görüşmeler sonucunda gerçekleşebiliyor. Cittaslow Türkiye listesine girmek için başvuru yapan Kastamonu Daday, Karabük Eflani, Aksaray Güzelyurt, Samsun Yakakent, Çanakkale Bayramiç, Eskişehir Sivrihisar, Tekirdağ Şarköy ve Bilecik Osmaneli’nin inceleme süreci devam ediyor.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİRLİ GENÇLER ÇOK ŞANSLI

Başakşehir Belediyesi, yedi yıldır Edirne’nin Enez ilçesinde denize sıfır konumdaki gençlik kampında gençlere unutulmaz bir yaz tatili imkânı sunuyor. Okulların kapanmasının ardından kapılarını açan Enez Gençlik Kampı’na gençlerin ulaşım ve konaklama hizmetlerini belediye karşılıyor.

Türkiyenin Sakin Şehir listesine 8 aday

Her hafta 13-18 yaş arası 250 öğrencinin katılacağı kampta bu yıl 3 bin öğrenci ağırlanacak. Sportif, kültürel ve eğlenceli aktivitelerle dolu eğitim programlarının uygulandığı kampta gençler, bir hafta boyunca Saros Körfezi’nde tatil yaparken arkadaşlık bağlarını da güçlendiriyor.

MENEMEN BORÇLARINDAN KURTULDU

Menemen Belediyesi, yeniden yapılandırma yasasından yararlanarak aralarında 30 yıl önceden kalanlar da dahil SGK’ya olan tüm borçlarını kapattı. Böylece en borçlu belediye konumundan İzmir’de SGK’ya borcu olmayan tek belediye konumuna geçiş yaptı. Belediye, çalışanların 14 yıldır ödenmeyen ikramiyeleri, 4.5 ay geriden gelen maaşları ve ilçe esnafına olan ciddi borç yükünden de kurtuldu.

Türkiyenin Sakin Şehir listesine 8 aday

Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Tek kuruş borcumuz yok. Borcu olmayan kamu ya da ticari kuruluşlara sağlanan destekten Menemen Belediyesi tarihinde ilk defa yararlanacak” dedi.

KADINLARIN EL EMEKLERİ FESTİVALDE ALICILARLA BULUŞTU

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi ile Kadın Kooperatifleri kursiyerlerinin ürettiği eserler El Emekleri Festivali ile alıcılarla buluştu. Bu yıl üçüncüsü yapılan festival yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Türkiyenin Sakin Şehir listesine 8 aday

Kursiyerler dört gün süren festivalde, el emeği göz nuru eserleri satarak aile bütçelerine de katkı sağladı. “Eğitim programlarıyla, insanlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sunuyoruz” diyen Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, insanların yaşam kalitesini yükseltecek hizmetler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder