Mustafa Bakacak Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi
HABERİ PAYLAŞ

Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi

Ordu’nun ihracat noktası haline gelmesi için çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in şehre çağ atlattıracağını söylediği Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi. Ünye Limanı’ndan önce Ro-Ro seferleriyle uluslararası deniz taşımacılığına, ardından kruvaziyer turizmine adım atan Ordu, konteyner gemilerine de ev sahipliği yapmaya başladı. Karadeniz’de bulunduğu yerin avantajıyla gerek dış gerekse iç ticarette lojistik maliyetlerini düşüren liman, Ordu’nun ticaret hacmini artırıyor. Karadeniz-Akdeniz ve Ünye-Akkuş- Niksar Yolu ile birleşerek deniz turizmi ve ticaretinin aksamadan devam etmesini sağlayacak olan liman hem şehrin hem de bölgenin ekonomisine yön verecek.

Haberin Devamı

Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi

 

BALIKESİR’DE ÇÖP ALANLARI ZAKKUM KOKACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eski çöp alanlarını doğaya kazandırırken, ilçelerdeki 269 bin 619 metrekare vahşi depolama alanını da rehabilite ediyor. Çalışmaların tamamlandığı Ayvalık Küçükköy, Burhaniye Pelitköy, Balya Koyuneri ve Gömeç’teki alanlara 7 bin zakkum fidanı dikildi. Zakkumların büyümesiyle eskiden kötü kokan alanlar hem yeşil görünecek hem de güzel kokacak. Katı atık tesislerinden enerji üretilen Balıkesir’de kuraklık riskine karşı da tedbir alındı. Belediye, ultrasonik tarımsal sulama sistemiyle yüzde 40’tan fazla tasarruf sağladı.

Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi

 

KOCAELİ BELEDİYESİ İLETİŞİM ENGELİNİ KALDIRDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işitme engelli bireyleri daha iyi anlamak, hayatlarını kolaylaştırmak ve iletişim engelini ortadan kaldırmak amacıyla bünyesindeki gönüllü personeline ‘Türk İşaret Dili Eğitimi’ kursu düzenledi. İki ay süren eğitimin sonunda belediye personeli, işitme engelli bireyler ile iletişim kurabilecek, yönlendirme, refakat ve karşılama gibi konularda destek olabilecek seviyeye geldi. Eğitim sonunda işitme engelliler okulunu ziyaret eden personel, öğrenciler ile sohbet etti.

Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi

 

BİR TEBESSÜM İÇİN OYUNCAKLAR KUMBARAYA

Yalova Belediyesi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yılı sebebiyle ‘Oyuncaklar ve Hayaller Paylaşınca Güzelleşir’ kampanyası başlattı. Proje kapsamında oyuncakların toplanması için üç bölgeye oyuncak kumbarası yerleştirildi. Kumbaraya ilk oyuncakları atan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, kampanyayla 23 Nisan’da depremden etkilenen çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ünye Limanı uluslararası ticareti hareketlendirdi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder