Mustafa Bakacak Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu
HABERİ PAYLAŞ

Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu

Türkiye Belediyeler Birliği, yalın yönetim uygulamalarını paylaşmak amacıyla bu alanda örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte ‘Yalın Belediyecilik Sempozyumu’ düzenledi. 3.5 yıl önce hayata geçirdiği uygulamayla 800 milyon TL’lik tasarruf sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bunu nasıl başardığını Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sempozyumda anlattı. Başkan Aktaş, işin sırrını şöyle özetledi: “Vatandaş için değer üretmeyen ancak kaynak tüketen her şeyi gereksiz ve israf olarak tanımlıyoruz. Çabamızı yalın yönetim metotlarını kullanarak bu israftan arınmak üzerine kurguladık.” Bursa’da bugün sona erecek sempozyumda “Sürdürülebilir kaynak verimliliği” üzerinde durulacak.

Haberin Devamı

Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu

GASTRONOMİ SOKAĞI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın vizyon projelerinden Gastronomi Sokağı’nı en kısa sürede açmak için çalışmalara hız verildi. Afyonkarahisar’da hem ticari hem de sosyal hayata destek olacak projenin büyük bölümü tamamlandı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek açılış için gün sayan projeyle ilgili şu bilgileri verdi: Gastronomi Sokağı 500 metrekarelik alanda 4 blok 13 sosyal tesisten oluşacak. Şehrin 35’ten fazla tecilli lezzeti ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Ziyaretçiler, Afyonkarahisar’ın tescilli ürünlerinin nasıl yapıldığını yerinde görüp alışveriş yapabilecek.

Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu

EKO TURİZMİN YENİ ROTASI ORHANELİ

Türkiye’nin en iyi doğa yürüyüşü rotalarından biri olan Bursa Orhaneli, eko turizme yatırım yapmaya devam ediyor. Orhaneli Belediyesi’nin bu yatırımlardan biri de Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezi. Bungalov evleriyle doğayla iç içe bir ortamda konforlu konaklama imkanı sunan merkez, doğa sporları ve yöresel lezzetleriyle ilgi çekiyor. Merkez, dört mevsim adrenalin sunan rafting tesisi, iki yılda 30 bin kişiyi, ilçenin doğa harikası Sadağı Kanyonu da bir yılda 5 milyon kişiyi ağırladı. Belediye Başkan Ali Aykurt, herkesi Orhaneli’nin doğal güzellikleri görmeye ve lezzetlerini tatmaya davet etti.

Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu

MEZİTLİ’NİN YÜREKLERİ ISITAN PROJESİ

6 Şubat depremi sonrası depremzedelere kucak açan Mersin Mezitli, sosyal sorumluluk projeleriyle yaraları sarmaya devam ediyor. Mezitli Belediyesi, deprem bölgesinden gelen vatandaşların kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Ücretsiz Giyim Mağazası’ açtı. Bir kişinin dört çeşit kıyafet alabileceği mağazadan ihtiyaç sahibi ilçe sakinleri de yararlanabilecek. Belediye Başkanı Neşet Tarhan, depremde ailesi kaybeden öğrencilere öncelik verilecek olan kız öğrenci yurdu açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yalın yönetim ile Bursa örnek oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder