Mustafa Bakacak Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun

Öğretmen, antrenör ve spor yöneticisi olmayı hayal eden gençleri, üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokulu (BESYO) bölümlerine girmek için zorlu bir hazırlık süreci bekliyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlere destek olmak amacıyla düzenlediği ücretsiz BESYO hazırlık kursları sayesinde gençler hayallerine kavuşuyor.
Nisanda açılan kurslarda gençler, uzman eğitmenler gözetiminde altı ay süren yoğun antrenmanın ardından BESYO sınavına katılıyor. Bu kurslar sayesinde dört yılda 730 gençten 548'i beden eğitimi öğretmenliği, entrenörlük ve spor yöneticiliği bölümleri ile spor liselerini kazandı.

Haberin Devamı

Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun

EL EMEĞİ ÜRÜNLERE SATIŞ DESTEĞİ

Niğde Belediyesi tarafından ev hanımları ve üç kadın kooperatifinin yaptığı el emeği ürünlerin satılacağı Kadın Emek Pazarı açıldı. Ürünler, belediyenin halk ekmek büfelerinde, sosyal tesislerinde ve açılacak gastronomi merkezinde de satılacak. Ürünlerin üzerine kâr koymadan satarak kadınlara destek olacaklarını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bir de müjde verdi. Ürünlerin internet üzerinden satışına yönelik çalışma yaptıklarını belirten Özdemir, bunun için bir web sitesi kuracaklarını söyledi.

Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun

EV TEKSTİLİNİN YILDIZLARINA ÖDÜL

Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği’nin (UTİB) bu yıl 12’ncisini düzenlediği Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Master Class’ta ödüller, törenle sahiplerini buldu. Türkiye'nin tekstilde uluslararası rekabet gücünü artırmak, genç ve yetenekli tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, ‘Favela’ isimli çalışmasıyla Sevda Kanalcı birinci oldu. Yarışmada, 12 yılda 138 ödül dağıtılırken, 15 yarışmacı da yurtdışında eğitim bursu kazandı.

Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun

KEÇİÖREN’İ KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?

Keçiören Belediyesi'nin Ankara'nın farklı ilçelerindeki okulların öğrencilerine yönelik 'Keçiören'i keşfetmeye hazır mısınız?' sloganıyla başlattığı ücretsiz gezileri çok beğenildi. Belediyeye ait otobüsle okullarından alınan öğrenciler, rehberler eşliğinde ilçenin dört bir yanında yer alan tesisleri gezip görme fırsatı buluyor. Öğrenciler, Çocuk Lunaparkı, Deniz Dünyası, Doğal Yaşam Parkı'nda eğlence dolu anlar yaşıyor.

Haberin Devamı

Yeter ki gençlerin hayali gerçek olsun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder