Mustafa Bakacak Zeytinler öğrencilere burs olacak
HABERİ PAYLAŞ

Zeytinler öğrencilere burs olacak

Antalya’da Kepez Belediyesi, yeni yılda hem çevreci hem de sosyal yanı olan ‘Zeytin Çiftliği’ projesini hayata geçirdi. “Güzel bir zeytin çiftliği oluşturmak bizim için büyük bir hedefti, önemli bir hayaldi” diyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yılın ilk gününde işçilerle beraber zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Antalya Orman Çiftliği’nin yanındaki alana 10 bin yetişmiş zeytin ağacı dikilecek. Önümüzdeki yıllarda zeytinlerden elde edilecek gelirin tamamı 35 bin öğrenciye burs olarak verilecek.

Haberin Devamı

Zeytinler öğrencilere burs olacak

AKDENİZ VE TARSUS BELEDİYELERİ HİZMETTE BULUŞTU

Mersin’de 400 bin nüfuslu Tarsus ilçesinin 32 yıllık deniz hasreti örnek olacak bir ortak hizmet projesiyle son bulacak. İlçe halkının plaja ulaşması için Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı. İki başkan, Kulaksız Mahallesi’nde vatandaşların engelleme olmadan denize girebilmeleri için anlaştı. Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan ve 15 yıllığına Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilecek 26 bin 670 metrekarelik sahilde, duş, şezlong, gölgelik, soyunma kabinleri yapılarak Tarsusluların hizmetine sunulacak.

Zeytinler öğrencilere burs olacak

MANİSA’DA HAYVAN ÜRETİCİSİNE ‘KOÇ’ GİBİ DESTEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl hayata geçirdiği ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirme Projesi’ni bu yıl desteği artırarak devam edecek. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, yüzde 75 hibe desteği ile 500 adet damızlık koç, 50 adet damızlık teke dağıtılacak. Projeden, kayıtlı olan ve en az 30, en fazla 150 adet anaç koyunu olan programlı aşıları eksiksiz yaptırmış yetiştiriciler yararlanacak. Şartları uyan ve projeden yararlanmak isteyen üreticiler, 30 Ocak’a kadar başvurabilecek.

Zeytinler öğrencilere burs olacak

SEYHAN’DAN KEDİ KISIRLAŞTIRMA REKORU

Adana’da Seyhan Belediyesi, ilçede sokak hayvanlarının üremesini kontrol altına almak amacıyla Kasım 2019’da Türkiye’nin ilk ve tek Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi’ni hizmete açmıştı. Merkez, aralık ayında hafta sonları dahil her gün 13 saat ücretsiz ve randevusuz ‘sokak kedisi kısırlaştırma’ operasyonu gerçekleştirdi. Bir ayda 1.236 kedi kısırlaştırılarak bir rekora imza atıldı. 2022’de kısırlaştırılan toplam sokak hayvanı sayısı ise 3 bin 285 oldu. Belediye, ilçedeki yaklaşık 40 bin sokak hayvanını günlük ortalama bir ton gıdayla besliyor.

Haberin Devamı

Zeytinler öğrencilere burs olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder