Nedim Şener O erler kaç günlük askerdi?
HABERİ PAYLAŞ

O erler kaç günlük askerdi?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 250 kişinin, 10’u Ankara Emniyet Müdürülüğü’ne yapılan saldırıda hayatını kaybetti. 2 bin 193 gaziden 240’ı da aynı saldırıda yaralandı. Darbeci eski yarbay Ejder Yıldırım'ın komutasındaki zırhlı araçlarla düzenlenen saldırıda polis memurları Cüneyt Bursa, Hüseyin Kalkan, Varol Tosun, Muhammet Oğuz Kılınç ile vatandaşlar Yakup Kozan, Ömer İpek, Hakan Üner, Volkan Canöz ve Hüseyin Güntek şehit olmuştu. 10 kişinin şehit 240 kişinin gazi olmasıyla ilgili, 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada sanıklara ait telefon, bilgisayar, CD ve taşınabilir bellek gibi dijital materyallerin incelenmesi tamamlandı.

Haberin Devamı

Benim bile bu kadarına pes dediğim yazışmalar ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı’ndan Tanju Özkaya’nın haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü zırhlı araçlarla işgal etmek isteyen darbe sanığı askerler arasında yer alan erler Koray Özdemir ve Barış Caner, polisleri vurduklarına dair itirafları telefon mesajları dosyaya girdi.

Ankara Emniyeti’nde darbecilere direnen polislere ateş açan askerlerden er Koray Özdemir, telefon rehberinde "Saliş" ve "Diloş" olarak kayıtlı kişilere, "Polis ile çatışıyoruz. İki tane vurdum. Evet iki vurdum, haberleri aç kan götürüyor. He karakolu bastık. Hakkını helal et ölmek var, polisle çatışıyoruz. Ankara Emniyet binası" yazmış.

FİRAR EDEN ER

Erlerden Barış Caner de 15 Temmuz akşamı saat 23.52'de mesajında, annesinden helallik istemiş. Bu mesajdan yaklaşık 3 saat önce Caner'e gelen bir mesajda, "Binbaşı silah çekti bize" ifadesi yer alıyor Annesiyle birkaç kez daha mesajlaşan Caner, saat 00.14'de "Burada silahlar patlıyor, şarjım az, aklın kalmasın bana." mesajını gönderdi. Ardından saat 01.11'de "Polislere ateş atıyoruz iki kişiyi yaraladım" mesajını yazan Caner, 22 dakika sonra bir arkadaşına "Kanka olaydayız" karşılığını veriyor.

4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 5 Eylül 2017'de ilk duruşması görülen davanın sanıklarından erler Özdemir ve Caner, 22 Haziran 2017'de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Söz konusu mesajların tespit edilmesiyle hakkında 9 Mart'ta tutuklama kararı verilen Koray Özdemir firar etti. Barış Caner ise 11 Nisan'da tutuklandı. Bu bilgiler mahkemeye ulaştı. Bu haber, meşhur “5 günlük er” tartışmasını aklıma getirdi. Bugüne kadar sonuçlanan 219 darbe davasında suç işlemiş 181 er ceza aldı. 975 er beraat etti. Yani her er cezalandırılmıyor. Ama ben yine de hâlâ “5 günlük er” tartışması yapmak isteyenlere şu soruyu bırakayım o zaman; “O erler kaç günlük askerdi sizce?”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder