Nilüfer Türkoğlu Bu hafta sonu kahve içmek çok 'ın'!
HABERİ PAYLAŞ

Bu hafta sonu kahve içmek çok 'ın'!

AJANDAKOLİK’TE BU HAFTA

NİŞANTAŞI SOKAK FEST SENİ ÇAĞIRIYOR

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Üç gün boyunca kendinizi sokaklara atmaya ne dersiniz? Şehrin orta yerinde ama yeşilliklerin içinde, gayet güneşli bir havada muhteşem bir hafta sonuna kim hayır diyebilir? Dün başlayan Nişantaşı Sokak Fest, Şişli Belediyesi ev sahipliğinde ve Park Sanat Cafe iş birliğinde, bugün ve yarın da Maçka Sanat Parkı’nda devam ediyor. Üstelik festivale giriş, konserler ve etkinlikler ücretsiz! Sokak lezzetlerini de tatmadan geçmeyin.

BU HAFTA SONU KAHVE İÇMEK ÇOK 'IN'!

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Beşinci yılını kutlayan İstanbul Coffee Festival, Axess ana sponsorluğunda KüçükÇiftlik Park'ta başladı. Yarışmalar, atölye çalışmaları, oyun alanları ve elbette ki sürüsüne bereket kahve markasıyla bu yıl da tadına doyulmaz bir kahve şöleni olacağı kesin. Ben de oradayım! Gelin kahvelerimizi birlikte tokuşturalım.

Haberin Devamı

LANA DEL REY'DEN SONBAHARLIK ŞARKILAR

Uzun süredir eski şarkılarıyla idare ettiğimiz ve 2019'da yeni albümünün çıkacağını müjdeleyen Lana Del Rey, bir süredir Jack Antonoff ile stüdyoda iki yeni şarkı üzerine çalışıyordu. Nihayet bu hafta Universal Music etiketiyle çıkan single’larıyla yüzümüzü güldürdü. Önce ‘Mariners Apartment Complex’ ardından ‘Venice Bitch’ geldi. Ben özellikle ilk şarkısını çok beğendim.

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Klasik Lana Del Rey şarkılarını sevenler için tam bir yaz sonu şarkısı. E zaten hep bi' 'Summertime Sadness' çalmıyor mu içimizde? Şimdi bırakın da sonbahar romantizmini bu şarkılarla karşılayalım. Hüznüne sağlık, Lana!

İPSİZ TERZİ: GİYİLEBİLİR SANAT

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Bu defa sizi sektörde çok yeni bir moda tasarımcısıyla tanıştıracağım. Üç ay önce markası 'İpsiz Terzi’yi kuran Bahar Özen, Esmod Moda Tasarımı üzerine eğitim almış. Uzun süredir nakış sanatı üzerine de çalışan tasarımcı, internet sitesi ipsizterzi.com.tr’de ‘İpsiz Simalar’ projesiyle, gönderdiğiniz portre fotoğraflara bakarak yüzünüzü kumaşa işliyor. İlginizi çekeceğine eminim.

VAZGEÇ VE ÖZGÜRLEŞ!

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Yazar Guy Finley’nin hayata daha kolay adapte olabilmemiz için formülü çok basit: “Vazgeçin ve mutlu olun!” Tabii bunu yapabilmek için büyük bir irade ve istikrar gerek! Finley’nin Amerika’da 200 binden fazla satan ‘Vazgeçebilmek’ kitabında vazgeçmemiz gereken şeyleri nasıl bırakacağımız ve nasıl özgürleşeceğimiz anlatılıyor. Türkiye’de Destek Yayınları’ndan çıkan kitap, bir tür rehber niteliğinde. Baş ucunuzda özenle saklayın. Bu sıralar ünlü isimler öyle yapıyor.

Haberin Devamı

ALAÇATI’NIN TAKICISI

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Geçen hafta Alaçatı’daydım. O dükkan senin bu dükkan benim gezerken Özlem Yörük’ün yaptığı takıları keşfettim. 22 yıldır ressam ve takı tasarımcılığı yapan Yörük'ün, köyün hemen merkezinde yer alan dükkanında ametistten kedi gözüne, turmalinden inoksa yarı değerli taşlardan hazırladığı, başta bileklik ve kolye olmak üzere pek çok takı bulunuyor. Taşlarının tamamı sertifikalı ve hepsini Tayland'da düzenlenen dünyanın en büyük mücevher fuarından alıyor. İncelemek için Instagram sayfası:atolye_ozlemyoruk

REKORTMEN YÜZÜCÜ CARINA BRUWER GELİYOR

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın 9.'su, 28-30 Eylül’de Bodrum, Hapimag Sea Garden’da düzenleniyor.

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Çeşitli rekorlara imza atmış yüzme şampiyonu Güney Afrikalı Carina Bruwer da Profilo’nun davetlisi olarak dört yıldır düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na katılmak için Türkiye’ye geliyor. Bruwer, yarışmanın 5K Dayanıklılık Yarı Maraton ve Dolunay Yarışı'nda da yüzecek. Başarılı yüzücü ayrıca 'Sterling EQ' isimli pop rock enstrümantal müzik yapan bir grubun kurucusu. Üç kadından oluşan grupta Bruwer da flüdüyle büyülüyor.

Haberin Devamı

29 Eylül’de Bodrum'da grubuyla birlikte aynı yerde konseri var.

MİLYON FEST ESKİŞEHİR 2'LİYOR

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Mayıs ayında gerçekleşen ' EskiFest' in ardından Milyon Yapım Organizasyon Umut Kuzey önderliğinde 27-30 Eylül 2018 tarihlerinde bir kez daha MilyonFest Eskişehir' i gerçekleştiriyor. Athena ’dan Pentagram’a, Şebnem Ferah ’tan Manga’ya, MFÖ’den Selda Bağcan ’a, Teoman’dan Hayko Cepkin’e yine yıldız yağmuru devam ediyor.

SIRADAKİ RED BULL MUSIC FESTIVAL

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Hip yukarı hop aşağı! Farklı müzik janrlarının özel temalarla şekillendiği Red Bull Music Festival İstanbul’un her anı hip hop kültürüyle dolu, sürpriz şovlarla gerçekleşecek etkinliği 'East vs West', 28 Eylül’de Zorlu PSM’de! Little Simz, Zebra Katz gibi isimlerin yanı sıra bizden de Ezhel ile Kamufle ve Dostları, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi ’nde seyirciyle buluşuyor.

CEVAT ÇAPAN ÇOCUK KİTABI YAZDI

Dün raflara çıkan bir çocuk kitabı beni heyecanlandırdı.

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Adı da çok sevimli: Hapış ile Kapış Havana ’da.

Heyecanlanma nedenime gelince... Usta şair, yazar ve çevirmen Cevat Çapan’ın ilk çocuk romanı çünkü bu kitap! Oysa şimdiye kadar onun hep şiir çevirilerini okumuştum. hep kitap Yayınevi’nden çıkan kitabın resimlerini ise bir başka usta, karikatürist Semih Poroy yapmış.

SÜREYYA OPERASI 12’NCİ YILINDA YİNE “VE PERDE!” DİYOR

İstanbul’da özellikle müzik sanatına tahsis edilmiş tek mekanı olan

Bu hafta sonu kahve içmek çok ın

Süreyya Operası, 12’nci sanat yılında perdelerini yeniden açıyor.

Süreyya Operası’nın yeni sezonu, 28 Eylül Cuma akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB)’nin açılış konseri ile başlayacak. Süreyya Operası Oda Müziği Konser dizisinin ilk konseri ise ünlü Deutsche Grammophon sanatçılarından piyanist Simon Ghraichy olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder