Öner Döşer İkizler burcunda güneş tutulması
HABERİ PAYLAŞ

İkizler burcunda güneş tutulması

Bilgi ve iletişimle ilgili konuların vurgu kazanacağı bir haftadayız. Şimdiye kadar bilmediğimiz şeylerin ortaya çıktığına şahit olabiliriz! Bunlardan bazıları gerçekleri yansıtabileceği gibi, bazıları da asparagas, gerçeği saptıran bilgiler olabilir, farkında olalım! Zira hem tutulma derecesi hem de Merkür, Balık burcunda seyreden Neptün ile dik açı oluşturmakta. İlaveten Merkür gerilemekte, yani yanılgılara, yanlış yönlendirilmelere açık bir zaman diliminde olduğumuzu göstermekte. Sahtekarlıklara da dikkat etmeliyiz. Özellikle de online ticaret, bankacılık, sosyal medya ve medya gibi alanlarda bu risk daha fazla gözükmekte.

Haberin Devamı

Yeni yol ve yöntemler

Bu haftaya damgasını vuracak olan Güneş tutulması, 10 Haziran Perşembe günü İkizler burcunda gerçekleşiyor. Tutulmanın İkizler burcunda oluşu, entelektüel ve zihinsel konularda çok yeni oluşabilecek gelişmelere işaret ediyor. Tutulma haritasında Merkür ve Satürn gezegenlerinin de hava elementinde yerleşiyor olması Merkür’ün Retro konumuna rağmen, bilim-teknik konularında, iletişimle ilgili konularda yeni gelişmelere işaret etmekte. Merkür’ün Phact ismindeki yıldızla kavuşumda olması da keşif ve icatlara, yapılan işlerin yeni bir yol ve yöntemle yapılmasına işaret ediyor.

Gölge yönlerinizle yüzleşin!

Tutulma esnasında Merkür, retro konumunda olduğundan dolayı, kendi iç dünyamızda olan bilgilere ulaşmak, meditasyon yaparak içimize dönmek, kendi bilgeliğimizi keşfetmek, zihnen arınma ve odaklanma sağlamak açısından özellikle Perşembe günü olmakla birlikte, tüm haftayı değerlendirebiliriz. Tutulma, Bellatrix yıldızıyla birleşmekte, yıldızın anlamı ile doğru orantılı olarak da kendi gölge yönlerimizle de yüzleşmemiz, eksiklerimizi ve yanlışlarımızı gözden geçirmemiz isabetli olur. Tutulma esnasında Merkür’ün de Bellatrix yıldızıyla birleşmesi, başarı elde etme yönünde yapmamız gereken bazı işleri yerine getirirsek başarılı olma şansımızı çok yükseltiyor. Ama kendi gölgelerimizle, kendi eksik yönlerimizle yüzleşmek kaydıyla artan bir başarı şansımız olduğunu unutmayalım. Biraz gecikmiş olsak bile şimdi girişeceğimiz konularda elde edeceğimiz başarılar bunu tolere edecektir.

Haberin Devamı

Türkiye astroloji haritası nasıl etkileniyor?

Türkiye açısından baktığımızda; uzak yerler, seyahatlerle ilgili alanlarda gelişmeler, yeni hareketlenmeler söz konusu. Daha evvel, 26 Mayıs Ay tutulması etkileri içinde belirttiğimiz gibi, yine salgınla ilgili kritik bir dönem sürmekteyse zarar görmemek için kontrollü bir yapı çizmemizde fayda var. Okullar ve eğitimle ilgili konularda da hareketlenme ve önümüzdeki döneme ilişkin kararlar alınması söz konusu olacaktır. Mars-Plüton karşıtlığının etkileri henüz devrede, sert, şiddetli ve gergin enerjiler bir taraftan kendini gösteriyor. Satürn-Uranüs arasındaki dik açının etkileri de henüz devrede olduğundan özellikle dış ödemeler, finansla ilgili konular yönünden zorlu bir dönem içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Döviz ve altın fiyatlarındaki dalgalanma devam edebilir. Dijital paralarla ilgili konularda spekülasyonlar artabilir. Bu alanda yanıltmalar, sahtekarlıklara da dikkat etmek gerekiyor. Tutulma derecesinin Neptün ile dik açısı, Ankara için çıkartılmış haritanın 6. evine denk düştüğünden dolayı hastalık-sağlık konularıyla ilgili dikkatli olunması gereken bir zaman dilime bir kez daha vurgu yapıyor. Açılmak güzel, ama sosyal mesafeyi devam ettirmekte fayda var!

Haberin Devamı

Türklerle ilgili konular

Mars’ın Aslan burcuna geçeceği 11 Haziran Cuma gününden itibaren kendimizi daha özgüvenli bir şekilde ifade etme şansı bulmaya başlayacağız. Dünya Astrolojisi türünde gezegenler ve burçlar bazı uygarlıklarla, ülkelerle, topluluklarla ilişkilendirilir. İranlı astrolog Ebu Ma’şer’e göre Aslan burcu ve Mars Türklerle ilişkilendirilir. Geri dönük tarihsel incelemeler yaptığımızda, Mars’ın Aslan burcundan geçiş dönemlerinde Türklerin daha atak bir profil çizdiğini görüyoruz. Bu bazı zamanlarda askeri konulardaki hareketlenmelerle de ilişkili olabiliyor.

Alınganlık yapmayın!

Venüs-Kiron arasındaki dik açının zorlu etkilerinin olduğu haftanın ikinci yarısında ilişkilerde karşımızdaki kişileri yaralamaktan, kırmaktan uzak durmamızda fayda var. Hassasiyetlerin, alınganlığın had safhaya varacağı bir hafta sonu bizi bekliyor. Öte yandan Venüs-Uranüs arasındaki altmışlık açının olumlu etkileri de devrede olacak. Dolayısıyla ilişkilerde güzel sürprizlere de açık olacağız. Sevdiklerimize küçük de olsa sürprizler yapmak açısından hafta sonunu değerlendirebiliriz.

Deprem riski var mı?

Her tutulma sonrasında bir deprem olmuyor. Depremler tutulma dışındaki zamanlarda da oluyor. Deprem veya benzeri bir doğal afet oluşması, tutulma veya yeniay-dolunay dönemlerinde nispeten daha çok çakışabiliyor, ama bunun aynı döneme denk gelen zorlu gezegen açılarıyla ilişkisi var. Bu tutulma esnasında Mars-Plüton karşıtlığı ve Satürn-Uranüs karesi de aktif olacak. Dolayısıyla, orta ve yüksek ölçekli deprem olasılığı artıyor. Ayrıca, volkan hareketlenmesi olasılığı da mevcut. Hatta, dünya geneli açısından değerlendirdiğimizde, etkili volkan patlaması olasılığı, deprem riskine nazaran daha fazla diyebiliriz.

Haftanın günlere göre değerlendirmesine gelince…

7 Haziran Pazartesi Öğleden önceki saatlerde beklenmedik, aniden gelişen durumlara açık olacağız. Bu yüzden önemli işlerimizi öğleden sonraki zaman dilimine ertelemek isabetli olur. Akşam saatlerinde ılımlı bir enerji akışı var. Uzlaşma gerektiren konuşmalarımızı akşam saatlerine bırakabiliriz.

8 Haziran Salı Gün genelinde yapacağımız iş ve girişimlerde kendimizi güçlü ve etkili bir şekilde ifade edebiliriz. Gösterdiğimiz gayret ve harcadığımız efor neticesini alabiliriz. Akşam saatleri spor, egzersiz, yürüyüş, yoga ve benzeri çalışmalar açısından çok uygun gözüküyor.

9 Haziran Çarşamba Yarın gerçekleşecek Güneş tutulmasına hazırlanmak üzere tamamlanmış olan işleri bir kenara koyma zamanında olacağız. Yeni şeylere başlamak için yarından sonrasını kullanmakta fayda var, zira enerji bugün için en düşük noktasında.

10 Haziran Perşembe İkizler burcunda yeniay ve Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulmayla birlikte bilgi alışverişlerinin artacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Merkür’le birleşen bu tutulma esnasında, Merkür Retro konumunda olduğundan kendi iç bilgimize de müracaat etme zamanındayız. Tutulmanın Neptün ile dik açı yapması dışarıdan gelecek yanıltıcı bilgilere, dezenformasyona, asparagas haberlere dikkat dedirmekte!

11 Haziran Cuma Yatırımlar, iş başlangıçları, finansal konularda girişimler açısından uygun bir zaman dilimindeyiz. Merkür’ün Güneş’in kalbinde olduğu gün genelinde gönül almaya yönelik konuşmalar, yazışmalar yapabiliriz. Hareket gezegeni Mars’ın 16.33’te Aslan burcuna geçişiyle birlikte daha özgüvenli hareket etmek ve girişimci olma kabiliyetimiz artıyor.

12 Haziran Cumartesi Venüs-Kiron karesinin zorlu etkileri bugün ilişkilerde fazla duygusal ve hassas olacağımızı işaret ediyor. Dargınlık ve kırgınlıklar oluşmaması için sözlere ve davranışlara dikkat etmekte fayda var. Anlayış ve empati içinde olmak, birbirimizi desteklemek sorunlara çözüm olabilir.

13 Haziran Pazar İlişkiler açısından sürpriz, hoşumuza gidecek güzel gelişmelere açık olacağız. Günü keyifli zamanlar yaratarak değerlendirebiliriz. Kişisel bakım, giyim kuşam alışverişler, güzelleştirme ve dekorasyon işleri açısından uygun bir zaman dilimindeyiz. Değerlendirebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder