Op. Dr. Esra Çelik Şenel Doğum sonrası vücut deformitelerine özel tedaviler nelerdir?
HABERİ PAYLAŞ

Doğum sonrası vücut deformitelerine özel tedaviler nelerdir?

Estetik cerrahide yaygın olarak talep edilen problemler genellikle doğum sonrası ya da yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan “anne estetiği” prosedürlerdir. Bu, doğumdan sonra vücudu eski haline getirmeye ve gençleştirmeye yönelik birçok işlemi (çoğu aynı ameliyat sırasında uygulanabilen) kapsayan operasyonlardan oluşur. Vücudu hamilelik öncesi durumuna döndürmek için uygulanan karın germe veya meme kaldırma estetiği hasta memnuniyeti en yüksek prosedürlerdir.

Anne estetiği genellikle doğumdan en erken 6 ay sonra uygulanabilen bir prosedürler zinciridir. En sık tercih edilen prosedürler arasında karın germe, meme estetiği, vücut şekillendirme operasyonları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Karın germe estetiği

Karın germe, karın bölgesindeki fazla deri ve yağın alınmasını ve daha düz durmasını sağlayan işlemdir. Yeni doğum yapmış kadınların hormon seviyeleri normalden yüksek olduğu için bu işlemi yaptırmadan önce doğumdan sonra yaklaşık altı ay beklemek en doğrusudur. Doğumdan sonra ve emzirme sırasında üretilen hormonlar cilt elastikiyetine katkıda bulunabilir ve zamanla cilde normalleşme fırsatı verir. Uygun zaman geldiğinde mini ya da tam karın germe estetikleri ile karın ideal şekline geri döndürülebilir.

Meme dikleştirme veya büyütme

Meme dikleştirme, meme büyütme ameliyatlarından farklıdır, ancak her ikisi de anne estetiğinin bir parçası olarak yaygındır ve diğer hamilelik sonrası işlemlerle aynı anda gerçekleştirilebilen işlemlerdir. Meme dikleştirme, doğum sonrası ideal şeklini kaybeden göğüsleri yeniden şekillendirmek ve dikleştirmek için fazla derinin alınmasını içerir. Ardından daha doğal bir görünüm için meme ucunun ve areolanın yeniden konumlandırılmasını da içerebilir. Meme büyütme, yeniden şekillendirmek ve büyütmek için meme derisinin ve dokusunun arkasına bir implant yerleştirilmesini içerir. Doğumdan ve emzirmeden sonra göğüsleri sarkmış ve hacim kaybetmiş annelerin göğüslerinin eski görünümünü geri kazanmasına yardımcı olan prosedürlerdir.

Liposuction ile vücut şekillendirme

Liposuction en etkili ve hasta memnuniyeti yüksel olan estetik operasyonlardandır. Vücudu yeniden şekillendirmek ve inceltmek için uygulanır. Liposuction, karnı daha da şekillendirmek için genellikle karın germe ameliyatıyla birlikte uygulanır. Diyet ve egzersizle verilemeyen “inatçı” yağ ceplerini yok etmekte çok etkilidir. Bu prosedür aynı zamanda vücudun hemen hemen her yerinde, örneğin kalça, uyluk veya popo gibi aşırı yağ içeren herhangi bir bölgeye de uygulanabilir.

Haberin Devamı

Popo kaldırma estetiği

Popo kaldırma ya da şekillendirme estetiği liposuction yani bölgesel incelme estetiğiyle birlikte uygulanabilir. Kişinin vücudundan alınan yağlar ile popo bölgesi şekillendirilebilir. Düz, sarkık veya asimetrik kalçaların daha yuvarlak veya belirgin görünmesini sağlayabilir. Hem vücut inceltme hem de şekillendirme isteyen hastalar için memnuniyet verici sonuçlar sağlayabilir.

Anne estetiği operasyonları hastanın ihtiyacı ve isteği doğrultusunda kişiye özel olarak planlanan bir prosedürdür. Bir veya birkaç prosedürü bir arada içerebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder