Op. Dr. Esra Çelik Şenel Estetik işlemler kişiye özel olmalıdır
HABERİ PAYLAŞ

Estetik işlemler kişiye özel olmalıdır

Estetik cerrahinin en önemli kuralı uygulanan tüm prosedürlerin kişiye özel olarak tasarlanması gerektiğidir. Kişiye özel tasarımda uygulanan belirli kriterler vardır. Bunlar arasında altın oran ve cerrahın estetik bakış açısı operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması için en önemli kriterler arasında yer alır.

Burun estetiğinden meme estetiğine, kırışık tedavisinden dudak dolgusuna kadar estetik cerrahinin tüm prosedürlerinde altın oran ve estetik bakış açısı uygulanır. Altın oran hesaplamalarında bütün ölçülerde üçte bir kuralı uygulanır. Bunun yanı sıra doğal görünümü sağlamak için kişiye özel karakteristik özellikleri sağlamak için de cerrahın estetik bakış açısına güvenilir.

Haberin Devamı

Kişiye özel uygulamalarda nelere dikkat edilir?

Yüzde yapılan tüm estetik uygulamalarda kişinin genel yüz oranları ve karakteristik özellikleri çok önemlidir. Örneğin burun estetiğinde kişinin genel yüz ölçüleri alınarak ideal burun şekline öyle karar verilir. Bazı durumlarda burun genişliği ya da burun ucunun pozisyonu kişinin karakteristik özelliklerine göre konumlandırılır.

Meme estetiğinde ideal implant boyutuna karar verilirken kişinin boyu, kilosu, sırt ve omuz genişliği gibi birçok kişisel kriter göz önünde bulundurulur. Tasarım ve implant seçimleri doğal görünüm sağlamak için kişinin karakteristik özelliklerine göre yapılır. Kişinin genel vücut yapısı ile uyumlu implant seçimi kullanım kolaylığı da sağlar.

Yaşlanma belirtilerinde uygulanan enjeksiyon yöntemlerinde bile kişinin en çok yaptığı mimikler ve en çok kullandığı kaslar tespit edilir. Ardından enjeksiyon bölgeleri kişiye özel planlanarak uygulanır. Bu sayede kişinin mimik yaparken kullandığı kaslar daha doğru bir şekilde tespit edilerek operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanması sağlanır.

Günümüzde kişiye özel tasarımlar için bilgisayar destekli cihazlar kullanılabiliyor ve hastalara operasyondan önce en ideal şeklin görüntüleri sunulabiliyor. Özellikle burun ve meme estetiği gibi kalıcı operasyonlarda sağlanan ön görünüm ameliyatın başarısının ve hasta memnuniyetinin artmasına yardımcı olabilmektedir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder