Op. Dr. Esra Çelik Şenel Gıdı bölgesi problemleri için kombine yöntemler
HABERİ PAYLAŞ

Gıdı bölgesi problemleri için kombine yöntemler

Vücutta bulunan hiçbir bölge, kişinin yaşını yüzün alt kısmından daha fazla yansıtmaz. Yaş aldıkça özellikle çene ve çene altı bölgesindeki derinin gevşemesine ve sarkmasına neden olabilir. Yüzün alt kısmı boyunca (özellikle çene çizgisi boyunca ve yanakların altında) biriken bu aşırı sarkık deriye genellikle gıdı adı verilir.

Sarkan gıdıdan kurtulmak için birkaç etkili tedavi vardır. Gıdı oluşumunun erken evrelerinde hastalar lazerle cilt germe veya dermal dolgu maddeleri gibi cerrahi olmayan işlemlerden yararlanabilir. Ancak problemli gıdıları olan diğer kişiler için kombine cerrahi müdahale gerekebilir.

Haberin Devamı

Cerrahi teknikler ile tedavisi

Boyun germe ameliyatı (platismaplasti) gıdı için en etkili ama aynı zamanda en invaziv tedavidir. Şiddetli gıdısı veya önemli ölçüde gevşekliği olan hastalar için en ideal kalıcı seçeneklerden biri olabilir. Boyun germe işlemi sırasında, cerrahi olarak fazla deriyi çıkarmak ve gevşek kasları sıkılaştırmak için çene altında veya kulakların arkasında yaklaşık 1 santimlik kesiler yapılarak tedavi sağlanır. Ameliyat anestezi altında gerçekleştirilir. Yağ alma prosedürü olan liposuction işlemi ile birlikte uygulanabilir. Günübirlik işlemdir, hasta aynı gün evine dönebilir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi birkaç günlük dinlenme sürecine ihtiyaç vardır.

Cerrahi olmayan teknik: FaceTite

Hastanın yüzünü ve yüzdeki gıdı gibi spesifik bölgeleri tedavi etmek için uygulanan gelişmiş bir şekillendirme sistemidir. FaceTite minimal invazivdir ve cerrahi gerektirmeyen yüz germe estetiği için en iyi alternatiftir. Radyo frekans teknolojisini kullanarak güvenli bir şekilde deri altı düzlemde doku germesi ve şekillendirmesi sağlar.

FaceTite, herhangi bir rahatsızlık hissettirmeden hastanın cildini sıkılaştırmaya ve kendilerini daha genç hissetmelerine yardımcı olur.

En önemli avantajları

FaceTite, çok yönlü termal alan uygulaması ile yağın pıhtılaşması ve dokunun yeniden şekillenmesini sağlar. Çift sıcaklık teknolojileri, diğer teknolojilere kıyasla daha fazla güvenlik ve kontrol sağlar. Tedavi bölgesinde yüzde 100 enerji konsantrasyonu imkanı sunar. Cerrahi tekniklere göre çok daha hızlı iyileşme süreci ve konfor sağlar.

Haberin Devamı

Gıdı estetiği hakkında kişiye özel daha fazla bilgi almak için mutlaka alanında uzman estetik cerrahlardan destek alınmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder