Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Doldurulmuş dudaklar! Bizimle değilsiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Doldurulmuş dudaklar! Bizimle değilsiniz!

Son birkaç haftadır yazılarıma estetik cerrahi işlemlerine dair konuları önceleyerek yazmıştım.

Geçen gün bir hastamın, danışanımın benden ‘’russion lips’’ diye tabir ettiği bir dudak dolgusu sonucu istediğinde ve onun için internette görselleri aradığımda, çıkan sonuçları şaşkınlıkla izlediğimi belirtmeliyim. Ve bu dudak dolgusu konusunun ne olması gerektiğine dair bir plastik cerrah olarak felsefemi sizlerle paylaşmak istiyorum ki bu yüzümüzdeki en önemli organlardan birine böyle aykırılıklar yapmayalım.

Haberin Devamı

Dudak nedir?

Dudaklarımız hem konuşmak hem yemek içmek için yaratılmış organlardır. Yüzümüzün alt 1/3 lük kısmın merkezinde yer alan, hem dediğim gibi bir işlevi olan ama aynı zamanda güzelliğimize de  enfes değer katan çok önemli bir yapı.

Ayrıca; dudaklarımız hem tarihimizde hem edebiyatımızda yer bulmuş, şairlerin şiirlerin mısralarında tariflenmiş güzellik kriterlerinden de birisi. ‘Bal dudaklı’, ‘kiraz dudaklı’ olmak tanımları işte buralardan geliyor.

Yani dudak bizim estetik algımızda hem güzellik hem de çirkinlik kriteri sayılacak kadar önemli bir organ, onun için ona yapılan müdahalelere dikkat etmek gerek.

Herkes şanslı olmayabilir?

Evet bazen dudaklarımız doğuştan hacimsiz, belirli olabilir, bu bir kusur değildir .

Ve doğru felsefeyle dudağınız güzel zarif ve kadınsı( ve hatta bazen erkeksi) olabilir.

 Peki, dudağımızın daha çekici görünmesini sağlamak için neler yapabiliriz?

Plastik cerrahların bu konuda da size güzel bir tavsiyesi olacak ve bu da kolajen bir dolgu ile dudak şekillendirme, bakın dudak büyütmek demiyorum çünkü dudakları büyütmek her zaman güzelleştirmeyebilir.

Amaç ‘’şe-kil-len-dir-mek’’ olmalı.

Bu işlemde kullanılan dolgu, dudağa özgü kullandığımız ve içinde bir tür kolajen yani hyaluronik asit olan maddeden oluşuyor. Tamamen vücutla uyumlu yan etkisi olmayan bir madde.

Dudaklarımız nasıl şekillenir?

Dudaklarımız aslında birçok küçük ünitenin ahenkle bir araya gelmesiyle oluşan bir yapı.

Bunlar; dudak kenarlarımız, dudak çerçevesini oluşturan çizgilerimiz, dudaklarımıza kalınlığını veren mukozamız, dudak burun arasındaki boyuna kolonlar ve geçiş alanlarının bileşiminden oluşur.

Haberin Devamı

Gördüğünüz üzere küçük bir yapı ama çok ayrıntılı parçalardan oluşuyor.

Dudaklara dolgu yapmak sadece büyütmek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda bu küçük ayrıntıların ahenkli şekilde dengelenerek estetik görünmesini sağlamak en önemli hedefimiz. Aslına bakarsanız tüm cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalarda olduğu gibi ‘doğal bir fark edilirlik’ yaratmak en büyük önceliğimiz.

Yani dudakları yeterince belirgin ama doldurulmuş gibi durmayan bir sonuca ulaşmak!

Zerafet ve güzellik burada gizli.

Bu felsefe ile harekete geçmek. Yoksa dudakları sosis kıvamına gelmiş, orta hatta çok belirgin ve yüzünün geri kalanıyla alakasız bir belirginliği olan her dudak sonucu belki kuzey slav ülkelerinde albenisi olabilir ama, bir plastik cerrah ve bir erkek olarak söylüyorum, aklı başında toplumlarda kesinlikle güzel ve seksi değil.

Seans seans dudağı yaratmak!

Dudak dolgusunu bazen gerekli görürsem birkaç seansta yapmayı hedefliyorum. Yani elde etmek istediğimiz nihai sonuca birkaç seansta ulaşmak her defasında uygulamanın dudağa uyum sağlamasını izlemek daha iyi sonuç veriyor.

Haberin Devamı

Seans yapıp yapmayacağıma sizi muayene ettikten sonra karar veriyorum.

Neler yapmıyorum?

Sosyal medya akımlarında yayılan rus dudağı-tatar böreği-ispanyol paçası gibi akımlara kapılmıyorum. :))

Örneğin daha önce hiç dudak dolgusu yapmamış hastaya bir seferinde büyük dozlarda dolgu uygulamıyorum.

Dudakları aşırı belirginleştirmiyorum.

Yüz yapısıyla uyumsuz bir görüntü elde etmiyorum.

Dolgunun, dudakların ve yüz estetiğinin dışına çıkmasına izin vermiyorum.

Yani kendi yüzümüzle dengeli ve estetik bir sonuç hem benim hem bu dudağa sahip olmak isteyen hastamın nihai hedefi ve felsefesi olmalı.

İşlem nasıl?

Dudak dolgusu çok kısa süren ağrısız ve acısız bir işlemdir. Klinik ortamda hijyenik koşullarda yapılır. İğneli bir uygulamadır ve etkinliği hemen görebiliyoruz.

Dolgu yaptırırken dikkatli olmanızı istiyorum.

 Çünkü piyasada çok çeşitli dolgular mevcut. Ancak her dolgu sağlıklı ve güvenilir değil. Bu nedenle lütfen dolgu yaptırırken bu konuda daha önce tecrübesi olan bir plastik cerrahı seçin. Çünkü plastik cerrahlar yüz anatomisini bilir ve işin estetik değerleri konusunda da etik bilgiye sahiptirler.

Gelelim işlemin etkinliğine;

Dudak dolgusunun etkinliği yaklaşık 8 -10 aydır. Bu sizin vücut yapınıza, kullanılan dolgu miktarına ve tipine göre bazen farklılıklar gösterebilir.

Evet, dudak dolgusu her ne kadar tekrarlanabilir bir işlem olsa da her dolgu işleminde doğal dokunuşlar yapılması gerektiğini unutmayın.

Unutmayın, yüzünüz sizi ifade eden kişiliğiniz hakkında ip uçları veren en önemli bölgenizdir.

Hiçbir moda doğallık kadar kalıcı olamaz!

Haftaya yeni bir yazıda görüşmek üzere…

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder