Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Karantina günlerinde kişisel koruma
HABERİ PAYLAŞ

Karantina günlerinde kişisel koruma

Doğa bu baharda gerçek anlamda bir yenilenme yaşadı. Bu sayede bizler de hayatı korumanın doğa için ne kadar önemli olduğunu anladık. Salt kişisel sağlığımızdan mesul olmadığımızı ‘benden bize’ uzanan yolun zorlu ama güzel olduğunu kavradık. Minimal bir yaşam sürmek aslında imkansız değilmiş.

Yaz geliyor

Yaz mevsimi gelirken kendimizi yeni mevsime hazırlamanın önemli olduğunu belirtmek lazım. Hem fiziksel hem ruhsal olarak bu geçiş önem taşıyor. Hele de karantina ve sosyal izolasyon altında geçen bu günlerde.

Haberin Devamı

Günler geçtikte daha sağlıklı sonuçlar aldığımız bu dönemde yakında başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Ancak hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Artık yavaş yavaş öncelikle cerrahi dışı estetik uygulamalara başlayacağız. Önümüzdeki aylar içinde de estetik cerrahi uygulamalar planlayabileceğiz.

Yine de şu anda alından tedbirler doğrultusunda zorunlu olmadıkça cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalar yapmıyoruz. Ancak botoks ve dermal dolgu gibi cerrahi dışı tedavileri düzenli olarak uygulayan birçok hasta yeni randevularını planlayamamanın endişesi içindeler. Endişe edilecek bir durum olmadığını belirtmeliyim.

Hatta bir cerrah olarak bu durumu lehinize çevirmeniz için size birkaç ipucu vereceğim. Karantina altındayken son tedavinizin sonuçlarını korumanın yolları:

Güneşten kaçının

Karantina günlerinde kişisel koruma

Güneşin yıkıcı etkileri herkes için sakınca yaratıyor. Bu nedenle güneşle olan ilişkinizi minimuma indirmek faydalı olacaktır. Su kaybı kırışıklıkların oluşmasında önde gelen nedenlerden biridir. Ayrıca, botoks, alttaki kasları kapsamadığı için bu kırışıklıklara karşı siz koruyamaz. Dışarıda zaman geçirdiğiniz anlarda özellikle yüzünüze, boynunuza ve ellerinize yüksek korumalı kremler uygulayın. Ve bulutlu günlerde bile güneş kremi kullanın!

Cilt bakımını düzenli yapın

Karantina günlerinde kişisel koruma

Düzenli yapılan cilt bakımı sizi daha sağlıklı gösterecektir. Ayrıca kendinize bakmanın olumlu psikolojik etkisi de artıdan sizi keyiflendirecektir. Şimdiden düzenli bir cilt bakımı yapmanız için iki nedeniniz oldu bile. Evde kaldığınız şu günler cilt bakımı düzenine başlamak ve sürdürmek için iyi bir fırsattır. Örneğin haftada bir hafif kese yapın, gün içinde bol su için ve nemlendirici kreminizi unutmayın. Gün sonu temizliğinizi de ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Çinko alın

Karantina günlerinde kişisel koruma

Kırışıklıkları gidermek için yaptığımız botoks, vücudumuzdaki çinko seviyelerine olumlu tepki veriyor. Araştırmalar çinko takviyesinin botoksun etkilerini yüzde otuz kadar artırdığını gösteriyor. Bu nedenle alınan çinko takviyeleri yaşlanma karşıtı tedavilerle birlikte size yardımcı olacaktır. Ve botoksunuzun etkilerini uzatmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca çinko bağışıklık sisteminizi de güçlendirmeye yarar.

Stresten uzak durun

Karantina günlerinde kişisel koruma

İnsan vücudunda stresin yol açtığı negatif etkileri biliyoruz. Stres vücudumuzun bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyor. O nedenle lütfen uzak durun. Şu anda mevcut durumun belirsizliği sizi strese sokabilir. Böyle bir ortamda endişeden uzak durmak zor olsa da moralinizi yükseltecek üretimlerde bulunun.

Plastik cerrahınızla iletişimde kalın

Karantina günlerinde kişisel koruma

Ben pek çok hastamla iletişim halindeyim. Sosyal mesafeyi koruduğumuz şu günlerde görüntülü arama vb. uygulamalar ile iletişime devam ediyoruz. Siz de düzenli olarak enjekte edilebilir tedaviler alıyorsanız cerrahınızla iletişime devam edip yeni tedaviler için olası tarihleri şimdiden planlayabilirsiniz. Yine ameliyat vb. tedaviler için de planlama yapmak için ideal zamanlar. Bu size moral olacaktır.

Haberin Devamı

Son olarak hiç botoks, dolgu uygulaması yaptırmamış ama salgın sonrası yaptırmayı düşünüyor olabilirsiniz. Bu günleri botoks ve dolgu hakkında bilgi toplayarak ve size bu tedavileri en iyi yapacak plastik cerrahı seçerek değerlendirebilirsiniz.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder