Özgür Gökmen Çelenk Bayram bitince diyete başlarım diyenlere ipuçları
HABERİ PAYLAŞ

Bayram bitince diyete başlarım diyenlere ipuçları

Ramazanda kilo alanlar ve ‘Bayram sonrası diyete başlarım’ diyenler için Diyetisyen Sanem Apa’dan önemli ipuçları

SEBZE VE MEYVEYİ ARTIRIN

Özellikle bayramda azalan sebze ve meyveyi yeniden beslenmenize dahil edin.

KALSİYUMU UNUTMAYIN

Süt grubu besinler kalsiyumun da etkisiyle yağ yakımını artırıcı etki gösterir. Sağlıklı beslenip kilo vermek isteyenlerin beslenme planında mutlaka süt, yoğurt, kefir, ayran, cacık olmalı.

OMEGA 3 İÇİN BALIK

Sağlıklı beslenme ve kilo verme sürecinin olmazsa olmazlarından biri omega 3 yağ asitleridir. Balık sezonu kapandığı için dondurulmuş balık tercih edebilir, salatalarınıza ton balığı ekleyebilirsiniz. Önemli bir not: Balığı kızartma yerine ızgara fırın veya buğulama yöntemleriyle pişirin.

Haberin Devamı

HAREKETLENİN

Egzersiz olmadan kilo vermeye çalışmak süreci zorlaştırır. Bu nedenle gün içerisinde yapacağınız 35-40 dakikalık yürüyüşler çok önemlidir. Unutmayın yağ yakımı 18-22’nci dakikada başlar. O yüzden mesafeleri uzatın. Özelikle açık havada yapılan yürüyüşler ve egzersizler yağ yakımının artmasına yardımcı olur

BAHARATLANDIRIN

Baharatlar yemeklerinizi lezzetlendirmesi dışında içindeki bileşenlerle metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermenizi destekler. Bir kavanoza pul biber, nane, zerdeçal, karabiber, kimyon, kekik ve toz zencefil koyun. Yemeklerinizde bu karışımı kullanın.

BOL BOL SU

Su yaşamın temeli. Böbrek sağlığınız, sindirim sisteminizin düzenli çalışması, cildinizin yaşlanmaması, kurumaması için mutlaka su için. Günlük almanız gereken su miktarını kilonuz ile 30’u çarparak bulabilirsiniz. Örneğin, 70 kg olan bir kişi için 70 x 30= 2100 ml’dir. Kapalı, klimalı ortamlarda çalışanlarda bu miktara 250 ml daha su eklenmeli.

1 KUPA YEŞİL ÇAY

Metabolizmayı hızlandırıcı, anti aging, kalp sağlığını koruyucu etkisi ile her gün bir kupa yeşil çay içmeniz kilo verme sürecinde size destek sağlar. Soğuk veya sıcak şekilde içebilir, yavaşlayan metabolizmanızı harekete geçirebilirsiniz.

KAHVALTISIZ OLMAZ

Kahvaltı, yeni bir güne başlarken olmazsa olmazınız. Kahvaltısız bir güne başladığınızda metabolizmanızı uyandıramazsınız. Gün içinde iştahınızı kontrol etmeniz de zorlaşır. Bu nedenle mutlaka kahvaltı edin.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder