Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Faydalı olacak mı?
HABERİ PAYLAŞ

Faydalı olacak mı?

Haberin Devamı

Testis damarlarındaki varisleşme anlamına gelen varikosel ameliyat edilmiş ama başarı sağlanamamışsa düzeltmek için mikrocerrahi seçenek düşünülebilir. Ama bunun için varikosel incelenir, tahliller yapılır. Eğer ameliyat fayda sağlayacaksa mikrocerrahi hastaya uygulanır.

SORU: Kaşıntı var

22 yaşındayım. Cinsel organımın çevresinde kaşınmalar oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP


Kasıklarda en sık görülen kaşıntılı ve kızarıklık yapan rahatsızlık mantar hastalığı olmakla birlikte cinsel organımız bölgesindeki deride birçok cilt hastalığı görülebilir. Cilt doktoruna başvurun.

[[HAFTAYA]]

SORU: Mikrocerrahi işe yarar mı?

12 yıl önce varikosel operasyonu geçirdim. Sperm sayım 2 milyondan ancak 7-8 milyonlara çıktı. Tüp bebek yaptık. Mikrocerrrahi için nereye müracaat etmeliyiz? Maliyeti ne kadardır?

CEVAP

Öncelikle şu anda varikoseliniz olup olmadığının saptanması ve tahlillerinizin yenilenmesi lazım. Bunların neticesine göre, eğer yapılan ameliyat varikoseli ortadan kaldırmakta başarısız olmuşsa ve tahlillerinizden de fayda göreceğiniz öngörülüyorsa mikrocerrahi varikosel ameliyatı açısından uygun olabilirsiniz. Bu ameliyat çeşitli üniversite hastanelerinde veya özel hastanelerde yapan uzmanlar bulunmaktadır. Fakat bu konudan kendinizin bir araştırma yapması şart. Buradan benim size isim vermem uygun olmaz. Çeşitli özel hastanelerde bu mikrocerrahi varikosel ameliyatını yaptığım için fiyatın doktora ve hastaneye göre çok farklılık gösterdiğini biliyorum.

SORU: Sertleşmiyor

24 yaşındayım. Genelevde bir kadınla birlikte oldum. İlk 10 dakikasında her şey yolundaydı. Ama sonra sertleşme sağlayamadım. O günden sonra kız arkadaşımla ve mastürbasyon yaparken de aynı sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Birleşmeden 10 dakika sonra tekrar sertleşmeyi amaçlamanın anlamı yok. Rahatlamış ve yorulmuş vücut bir süre dinlenip kendini toparlayacaktır, bu süre kişiden kişiye değişir, bir güne kadar da uzayabilir. Herhangi bir sorununuz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder