Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şeker erkeğin düşmanı...
HABERİ PAYLAŞ

Şeker erkeğin düşmanı...

Haberin Devamı

Diyabet yani şeker hastalığı erkeklerin en büyük kabusu. Çünkü iyi tedavi edilmezse sertleşme sorunu görülmeye başlıyor. Hatta bazı kişilerde daha erken ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden şekeri tedavi etmek gerekiyor. Böyle bir sorun varsa hemen doktora başvurun

SORU: Sertleşme sorunum sürüyor

Uzun zamandır diyabet hastasıyım. 2-3 senedir ilaç kullanıyorum. Şekerim kontrol altında. Açlık kan şekeri 100-110’u geçmiyor. Sertleşme sorunum devamediyor. Yaşım 55. Geçmişte çok çapkındım. Bu durumun tedavisi için ne yapmalıyım? CEVAP Diabet yani şeker hastalığı sertleşme sorununa neden olabilen hastalıklardan biridir. Genel olarak iyi tedavi edilmeyen ve uzun süredir devam eden hastalarda sertleşme sorunu daha sık görülse de bazı hallerde sertleşme sorunu daha erken ve belirgin seyreder, hastalık kontrol altında olsa dahi görülebilir. Bu konuda bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Testisimde ağrı var


18 yaşındayım. 6 ay önce varikoselden ameliyat oldum. Hâlâ damarlar elime geliyor. Ağrılarım var ve hala testisimde ağrılar var. Bir de testisim küçülmüş gibi geliyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Varikosel ameliyatı sonrası testisin boyutlarının küçülmesi normal bir durum değildir. Eğer size öyle gelmiyorsa, gerçekten de testis küçülmüş yani tıbbi bir deyim ile atrofik hale gelmiş ise bu muhtemelen atardamarın ameliyatta hasar gördüğünü ve bu testisin tamamen görev yapamaz hale geldiğini düşündürür. Bu durumu netleştirmek için sizi ameliyat eden hekime kontrole gitmenizi öneririm.

SORU: Cinsel isteğimi nasıl artırırım?


İnternette pek çok ilan görüyorum. Bazı ürünlerin cinsel isteği arttırdığı söyleniyor.23 yaşındayım. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı? CEVAP Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısıyla tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir. Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir. Ama göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır.

Sağlıklı yaşamak gerekiyor


Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyerek normal birinde cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeniyle özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder