Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sorun ailevi olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Sorun ailevi olabilir

Erkeklerin sakal ve bıyıkları ergenlikle birlikte çıkmaya başlar. Bazılarında ileri yaşlarda çıkabilir, bazen de hiç çıkmaz. Bu durum ailevi olabileceği gibi hormonal bir sorundan da kaynaklanabilir. Üroloji uzmanına danışıp nedenini öğrenebilirsiniz

Ereksiyon bitiyor

33 yaşındayım. Venöz kaçak teşhisi konuldu. İlaç önerdiler. İlaç kullandığım zaman sorun yok ama bu ilacı hep mi kullanmalıyım? Bir doktor “Venleri bağlamalıyız” dedi. Ama diğer doktorlar “Hayır” dedi. Ne yapmalıyım?

Penisin kan ile dolan ve basınç ile sertleşen kavernöz cisim adı verilen yapılarının sertliğini koruması için toplar damarların belirli süre penisteki kanın hızlı olarak çıkışına izin vermemeleri gerekir. Bu durum gerçekleşmez ise venöz kaçaktan bahsedilir. Ama bu durum epey nadir olarak rastlanan bir durumdur.

Haberin Devamı

Tanı yöntemlerinin yetersizliği ve psikolojik etkenlerin de baskınlığı sonucu ultrason ve röntgen gibi teknikler ile saptanarak konulan venöz kaçak tanılarının çoğu gerçek değildir. Bu nedenle bu yanıltıcı tanı ile gerçekleştirilen ameliyatların da faydası olmaz.

Ameliyat kararı vermeden önce, bu ameliyatlarda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanından görüş almanızı öneririm. Bu şekilde bir tanı ile bana ameliyat olmak için başvuranlardan bugüne kadar çok azını ameliyat ettim.

Sorun sigara mı?

Günde 2 paket sigara içiyorum. Pakette ‘İktidarsızlık yapar’ yazıyor. Bu doğru mu?

Sigaranın kötü etkisi iki şekilde ortaya çıkıyor. Sigara damar sertliği yaratır. Bunun sonucunda kalp ve beyin damarları daralarak ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sertleşme sorunu ölümcül değildir ama cinsel hayatınızı öldürür.

Sigaranın içindeki kimyasal maddeler penise giden küçük damarların tıkanmasına yol açarak sertleşmeyi engelleyebilir. Sigara damar cidarında kasılmaya yol açarak penise giden kan akımını azalır, sertleşme güçlüğü başlar. Bazen penise kan normal gelse bile damar sertliği olanlarda ilişkideki hareket sırasında kan, bacak ve kalça bölgesine kaçar ve sertleşme devam edemez.

Sakalım, bıyığım yok

18 yaşındayım. Ama sakal ve bıyıklarım çıkmadı. Sizce neden çıkmıyor?

Haberin Devamı

Bu durum ailevi olabileceği gibi hormonal bir sorundan da kaynaklanabilir. Bir üroloji uzmanına danışmanız ve tahliller yaptırmanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder