Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Türüne göre ameliyat
HABERİ PAYLAŞ

Türüne göre ameliyat

Prostat ameliyatlarında prostatın durumu ve ameliyatı yapan doktorun tecrübesi önemlidir. Eğer prostat 90 gramın altındaysa kapalı, 100 gramdan büyükse ve bazı ek sağlık sorunları varsa açık ameliyata karar verilir. Hasta operasyondan sonra cinsel hayatına devam edebilir.

Ameliyat farkı var mı?

Sertleşme nedenleri arasında prostat ameliyatını da sayıyorsunuz. Ameliyattan ameliyata fark ediyor mu?

Dokuda kanser yoksa çoğunlukla kapalı ameliyat, gereğinde açık ameliyat uygulanır. Kapalı ameliyatlar genellikle 90 gramın altındaki prostatlarda tercih edilir. Kapalı ameliyat, cerrah bu konuda uzmanlaşmışsa açık ameliyat kadar iyidir, başarısı eşittir ve hasta çok daha az süre hastanede kalarak çok daha az rahatsızlık çeker. Prostat 100 gramın üzerinde büyürse veya ek bazı başka sorunlar olursa açık ameliyatı tercih edebiliriz.

Haberin Devamı

Geriye boşalırsınız

Prostat ameliyatında, prostatı bir portakal olarak düşünün. Prostat büyümesi tıpkı portakaldaki sulu iç dokunun şişmesi gibi oluşur ve idrar yolunu çevreleyip sıkıştıran prostatın sadece bu kısmı çıkartılır. Prostat büyümesinde yapılan açık-kapalı veya lazer ameliyatı iktidarsızlık sebebi değildir, cinsel ilişki bu ameliyatlardan sonra normal gerçekleşir ama meni dışarı atılmaz, idrar kesesine doğru geri boşalır.

Hemen boşalıyorum

20 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparken penisimi tutar tutmaz boşalıyorum. Bir ilişki kaç dakika sürmeli?

Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça ve siz olgunlaştıkça bu sorun büyük bir ihtimal ile kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

Rüyada boşalmıyorum

24 yaşındayım, bekarım. Cinsel deneyimlerim sorunsuz geçti. Çoğu zaman cinsel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece rüyada boşalma olmuyor. Şimdiye kadar hiç gece boşalması yaşamadım. Bu bir sorun mu?

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder