Rauf Tamer Anlaşılmıştır
HABERİ PAYLAŞ

Anlaşılmıştır

İttifak...Mutabakat... Müttefik... Bunlar siyasi terimler haline geldi. Son seçimde sık sık duymuşunuzdur.

- İttifak kurdular.

- Gizlice mutabakata vardılar.

- Müttefik oldular... vs.

*

Yerel seçime daha 7 ay varken, şimdiden telaşla ittifak arayan muhalif partilere ne dersiniz? Ben şunu derim: “Israrla ittifak arayanlar, kendi güçlerine güvenmiyor demektir.” - Kendi organlarına - Kendi kurmaylarına - Kendi örgütlerine... Güvenmiyor demektir.

*

Peki, o zaman, kendi seçmenlerinde güven kalır mı? Madem iddialı partilersiniz, önce kuyruğu dik tutacaksınız. Ama siz, daha başlangıçta zafiyetinizi ilan ediyor, sonra da moralsiz seçmen’den mucize bekliyorsunuz.

Haberin Devamı

*

Efendim 6’lı değil, 16’lı, 26’lı masa bile kurarız ne demek? “Seninle başka türlü yarışamayız” demek. Aferin size. Yabancı transferler de ister misiniz? Yahu, masanın adına Halil İbrahim Sofrası demeyin bâri.

*

İttifak, sofradaki bir iki eksiği tamamlamak için yapılır. Siz onu hep ana yemek gibi kullandınız ve görgüsüzce servis ettiniz... O 39 milletvekili neyin nesidir?

*

Anlaşılıyor ki sizin derdiniz, zaten seçim kazanmak falan değil. Koltuğu muhafaza etmek. Ne için? Konforlu bir hayat tarzı için. Türk seçmeni, bunu gayet iyi anladı. Merak etmeyin... Gereğini yapacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder