Rauf Tamer Başa dönersek...
HABERİ PAYLAŞ

Başa dönersek...

“Şimdi yürek yırtılır.” Abdullah Gül’ü ve İmamoğlu’nu yarıştan çekildiler zannediyorduk, değil mi? Ne münasebet... Mansur Yavaş, zaten hiçbir zaman kimseyle adaylık yarışına girmedi, hep tevazu gösterdi ama Gül ve İmamoğlu kolay kolay havlu atacağa benzemiyorlar.

*

Gerekçeleri şu olabilir mi: Adaylık, Kemal Bey’e bırakılmayacak kadar ciddi bir meseledir. Nitekim, arada başka isimler de gündeme gelip gidiyor. Niye? Çünkü yaygın kanaat: - Kemal Bey olduktan sonra oho, herkes aday olabilir. Eh, Gül ve İmamoğlu herkes olmadığına göre de, herhalde tercihe şâyandırlar.

Haberin Devamı

*

Düz mantık bunu söylüyor. Öyle ya. Cumhurbaşkanlığı madem saygın bir makamdır, öyleyse oraya adaylık da saygın bir basamak olmalıdır. Gerçi İmamoğlu da epey hırpalanmıştır ama Kemal Bey’in seri haldeki son hataları yeni arayışlar getirmiş bulunuyor...

*

Arayış ne kelime? Kemal Bey, çok mesafe aldığı halde, kendi eliyle, kendi adaylığını, başkalarına adeta ikram etmiş gibidir... Yani başka alternatifleri tekrar hayata sokan bizatihi kendisidir... Kesin adaylık ilanı daha da ertelenirse, yeni hatalarıyla beraber, Kemal Bey’in şansı da azalacaktır. Kasım sonu çok geç Kemal Bey. Saate bakar mısınız?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder