Rauf Tamer Genel bir bakış
HABERİ PAYLAŞ

Genel bir bakış

Yerel Seçim’e doğru siyasi partilere, şöyle, kısaca bir bakalım diyorum. Gerçi merkez oynaktır. Durum sık sık değişir ama şimdilik kaydıyla gördüklerimi yazayım. Nereden başlasam?

İYİ Parti, yeni bir güzergah aramaktan vazgeçti... İyi etti... Onun doğal hali zaten en doğru güzergahtı. Tekrar oraya yönelmesi, isabetli bir karardır. Yolu açık gözüküyor.

AK Parti yüksek bir performans sergiliyor... Üstelik yedek kulübesi zengin... Her nöbet değişimi taze bir başlangıç gibi... Bu sebeple, çalışma hevesi ve heyecanı tükenmedi... Düzgün bir çizgi yakaladığı, yaygın bir kanaat...

Haberin Devamı

MHP, ülkenin sigortası olmaya devam ediyor. Puan cetvelinde kaçıncı olursa olsun, birinci kadar etkilidir.

Yeniden Refah Partisi, bir kanadı kırık olmasına rağmen yükselişte... SP’yi sıfırladığı an, puan cetvelinde hak ettiği yere oturacak. (BBP, bulunduğu ittifakta haksızlığa uğramıştır fakat küsmemiştir.)

Memleket Partisi ilginç... Yokmuş gibi gözüküyor ama sahanın her mevkiinde oynayabilecek yetenekte oyunculara sahip olduğu için, gizli bir potansiyeli var... Enteresandır. Muharrem İnce hiç seçim kazanmadığı halde namağlup bir lider hüviyeti taşıyor.

Gelecek Partisi’ne gelince... Onu Babacan’ın partisiyle birlikte anmak yanlış olur... Çünkü Prof. Davutoğlu’yla Babacan arasında dağlar kadar fark var. İşte bu yüzden, seçim öncesi, Babacan’ın bıraktığı antipati, Davutoğlu’nu da aşağı çekmiştir... Yerinde olsam, Babacan’la artık aynı fotoğraf karesinde bile gözükmek istemem. Bunun yarınları var...

Sarıgül, seçimden en kârlı çıkan siyasetçidir ama geride bıraktığı partisi ne olacaktır bilmiyorum. Vefalı insandır... Elbet bir yol düşünüyordur.

Gelelim assoliste... HDP’leşmek kolay değildir. Bunu HDP bile hâlâ beceremedi. Bu bakımdan... CHP’nin süratle HDP’leşmesini takdirle izliyorum. Bravo.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder