Rauf Tamer Tuhaf bir durum
HABERİ PAYLAŞ

Tuhaf bir durum

Şunu anlamıyorum. ABD dahil, batı ülkeleri, İsveç’in NATO’ya girmesini niçin bu kadar istiyorlar? Niçin ısrar ediyorlar?

- İsveç, savaştan pek anlamaz ki...

- Güçlü bir ordusu da yok. Üstelik tecrübesiz.

- Halkı deseniz, hanımevladı... El bebek gül bebek yaşamaya alışmış.

..........

NATO ise her an ateş hattına hazır, vurdulu kırdılı bir kuruluş. Ne işi var İsveç’in orada?

*

Bunu anlamıyorum. Avrupa’sıyla Amerika’sıyla, hepsi angaje olmuş: İlle de İsveç NATO’ya girecek... Sanki bulunmaz Hint kumaşı. Hepsi birden tepemizde boza pişiriyorlar.

Haberin Devamı

..........

Türkiye’nin İsveç’e özel bir garezi yok ki... Buyursun NATO’ya girsin ama dediğimiz sadece şudur: Teröristlerle ilişkisini kessin... O kadar. Hayııır... İstiyorlar ki bu haliyle girsin. Niçin?

*

Madem bu derece sevdalılar, Türkiye’ye baskı yaptıkları kadar dönüp biraz da İsveç’e deseler ya “teröristlerden arın” diye. Demiyorlar. O zaman düşünüyor insan: - Acaba bir tezgah mı var? Türkiye’ye bir kumpas mı hazırlanıyor? Onu da bilmiyoruz. Bir muammadır gidiyor.

*

Ezbere konuşmayalım. Bugün Litvanya’daki zirvenin sonucunu merakla bekliyoruz. Açıklama yapılsın, bir görelim. Sonrasını konuşuruz.

Not:

Demokrat Amca, gazetecilerden pek şikayetçi... “Eleştirsinler ama bunlar hakaret ediyorlar” diyor. Yahu Amca!..

O konuda kimse senin eline su dökemez. Hakaretten ödediğin tazminatları alt alta yazıp topla, bir bak... Küçük bir servet olduğunu göreceksin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder