Rükzan Sağır Alfa erkeklik demode oldu
HABERİ PAYLAŞ

Alfa erkeklik demode oldu

Öğretilmiş kalıplar nedeniyle alfa erkekliği kutsal kabul ediyoruz. Oysa gerçeklikte karşılığı yok denecek kadar az. Evrimsel biyolog Doktor Mairi Macleod, “Alfa erkek, pişmanlıktır” diyor. Uzun vadeli, ciddi ilişki düşünen kadınları bu erkeklerden uzak durmaya davet ediyor. Alfa olmayıp da prenses muamelesi bekleyen erkekleri kastetmiyor elbette. Kaliteli ilişki yaşanabilmesi için ipuçlarını bilimsel gerekçelerle şöyle sıralıyor:

Alfa erkeklik demode oldu

TAŞ DEVRİ’NDE YAŞAMIYORUZ

Karizmatik ve kimyasal çekimi yüksek erkek yanıltıcıdır. Diğer kadınlardan çok ilgi gördükleri için çapkın ve güvenilmez olurlar. Uzun süreli mutluluk mümkün değildir. Orta yaşa geldiğinizde hayatınızda rekabetçi ve dominant bir erkek istemezsiniz. Taş Devri’nde hayat zorken evet, dominant bir erkekle birliktelik sosyal statüyü yükseltirdi, çünkü çocuklarını ve karısını koruma garantisi verirdi. Ama bugün ilişkide başarılı olmanın kriteri bu değil. Bugünün kriterleri: İhtiyaçlarınızı rahatlıkla konuşabilmeniz, üşüdüğünüzde paltosunu vermesi, eve sağ salim varmanızı sağlaması, uyumlu ve empati sahibi olması, sizinle birlikte olduğu için kendini şanslı hissetmesi.

Haberin Devamı

Alfa erkeklik demode oldu

İhtiyaçlarınızı isteklerinizden ayırın. Hayalinizdeki erkeğin zengin, yakışıklı, popüler, hobilerinizi ve ortak mizah anlayışını paylaştığınız, parlak saçlara sahip olduğunu sanıyor olabilirsiniz. Bunlar sizin ‘istekleriniz’, ama gerçekten ihtiyacınız olan şeyler mi? Daha acil bir ihtiyaç, elinizi tutacak, sizi kucaklayacak veya emekliliğini sizinle birlikte seyahat ederek geçirmek isteyen biridir.

Alfa erkeklik demode oldu

SEKSİ ERTELEYİN

Aylarca yatağa girmeyin. Bu, ahlak nedenleriyle ya da ‘çok kolay lokma’ görüneceğinizden korktuğunuz için değil; seks, bir erkeği iyice tanımadan önce güçlü bir şekilde bağlanmanıza neden olabilecek beyin kimyasallarını harekete geçirdiği için.

‘Kötü çocuk’ güzellemesinden vazgeçin. Başlangıçtaki kimya eksikliği sizi ertelemesin. Araştırmalar, bir erkeğin kişiliğini ve mizahını seviyorsanız, onu fiziksel olarak çekici bulmaya başlayabileceğinizi ve arzunun artacağını gösteriyor. İyi adamlar ışıklarını saklamayı tercih edebilirler.

Haberin Devamı

Arkanıza yaslanıp düzgün adamın sizi bulmasını beklemeyin. İlk adımı atmaktan korkmayın. İyi adamlar saygılı olma eğilimindedir ve özellikle sizin gerçekten harika olduğunuzu düşünürlerse geride durmayı tercih edebilirler.

Alfa erkeklik demode oldu

Aşk Doktoru diyor ki…

Yayın koordinatörüm, namıdiğer ‘Aşk Doktoru’ Mehmet Coşkundeniz’e bu konuyu sordum. “Artık tercih edilen, alfa-beta gibi kategorilere girmeyen erkekler. Alfa erkek, ilişkide ipleri elinde tutan, her şeye karar vermek isteyen bir tür. Tercih edilen erkek ise ilişkiyi bir ortaklık olarak gören ve iki tarafın da yaşam alanının olduğunu kabul eden erkek” dedi.

Alfa erkeklik demode oldu

TERMAL SU MUCİZESİYLE TANIŞTIM

Geçen hafta Pierre Fabre Türkiye liderliğinde başlatılan sosyal sorumluluk hareketiyle tanışmak için Six Senses Kocataş Mansions’ta buluştuk. Dermatolojik hastalığı olan 3-12 yaş aralığındaki iki çocuğun Fransa’daki Avène Hidroterapi Merkezi’nde 3 hafta sürecek tedavi süreci ve termal su mucizesinin detaylarını öğrendim.

Haberin Devamı

Alfa erkeklik demode oldu

Bu merkezde yılda 3 binden fazla hasta tedavi ediliyor. Atopi, egzama, sedef gibi hastalıkları olanlar için adeta bir şifa kaynağı. Marka yüzü olan aktris Müge Boz da termal suyu cilt bakımında yıllardır kullandıktan sonra hayatının nasıl değiştiğini anlattı. Yakından gördüğüm cilt kalitesi nedeniyle hemen bu termal suyu kullanmaya başladım!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder