Rükzan Sağır Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık
HABERİ PAYLAŞ

Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık

Malum. Ülkemiz sokak hayvanlarını öldürmek için konum paylaşımı yaptığı öne sürülen bir uygulamanın şokuyla sarsıldı. İddiaya göre uygulama başıboş hayvanların yerini işaretleyip uyarı veriyor. Son zamanlarda artan köpek saldırılarına karşı ‘iyi niyetli bir haberleşme platformu’ kisvesine bürünüyor.

Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık

Ancak hayvanseverler yeri işaretlenen hayvanların kasten öldürüldüğünü savunuyor. Sonuçta adı sanı hiç duyulmamış bu uygulama birdenbire milyonlar tarafından bilinir ve görünür hale geldi. Sonradan erişime kapatıldı ama olan oldu. İstismarcı ve eziyet düşkünü birçok kişiyi de iştahlandırıp harekete geçirme riski unutuldu. Buna ‘Streisand etkisi’ deniyor. ABD’li şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand, 2003’te Malibu’daki evinin fotoğraflarını yayın organlarından kaldırtmaya çalışmıştı.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık

VIRTUE SIGNALLING KAMPANYASI!

Ancak fotoğrafların daha çok yayılmasına yol açmıştı. İstenmeyen, baskılanması istenen bir durum herkes tarafından öğrenilmişti. Wikipedia’daki tanımına göre ‘saklanmaya, gizlenmeye, sansürlenmeye veya kaldırılmaya çalışılan bir bilginin rıza dışında daha geniş kitlelere ulaşması’ literatüre Streisand’in adı ile girdi.

Psikolojideki tepkisellik kuramına göre ‘insanlar, onlardan bazı bilgilerin saklandığını öğrendikleri zaman bu bilgilere erişmek ve yaymak için motive oluyor.’ İnsanlar rahatsız oldukları bu uygulamaya tepki gösterirken gönüllü olarak istismarcıların ekmeğine de yağ sürdü. Nasıl? ‘Virtue signalling’, yani değer sinyalizasyonu yaparak. Dijital sayfalarında grubun kapatılması kampanyasına katılarak.

EN ZAYIF HALKA ONLAR

Buna halk arasında ‘duyar kasmak’ deniyor günümüzde. Yani insanlar toplumsal statülerini yükseltmek için ardını arkasını düşünmeden abartılı paylaşımlara başvurabiliyor. Siz de belki de “XX uygulaması kapatılsın” paylaşımlarını yaparak ülkemizdeki son ‘virtue signalling’ kampanyasına istemeden de olsa alet olmuş olabilirsiniz.

Ezcümle bu uygulamanın bilinmesi hiç iyi olmadı. Hem hayvanlar hem bizler için. Çaresiz canlılara zarar vermekten zevk duyan bir güruh var çünkü. Ve bilirsiniz ki şiddet toplumsal halkanın en zayıfından başlayarak güçlenir. Önce hayvanlar, sonra çocuklar, sonra kadınlar… Bugün günahsız bir hayvanı öldürmekten çekinmeyen herkes insana yönelecek şiddetin provasını yapıyordur.

Haberin Devamı

KADINLARA GÖRE İDEAL ERKEK VÜCUDU BUDUR

Imagine Dragons grubunun 35 yaşındaki solisti Dan Reynolds, günümüzün en seksi erkeklerinden birine dönüştü. Üstsüz verdiği konserler, yağmur altında söylediği şarkılar ile videoları en çok paylaşılan erkeklerden biri. Bakınca çok kaslı veya üçgen formunda bir vücudu yok. Ama kasları o kadar dozunda ve orantılı ki vücuduyla kafayı bozmuş Chris Hemsworth gibi narsistik biri olmadığını düşündürüyor. Bu vücut imkansız değil beyler.

Reynolds, 2017’den itibaren haftanın yedi günü günde üç saat özel hoca ile çalışarak yapmış. Üstelik ‘Türk kalkışı’, yani Osmanlı subaylarının orduya asker alımında uyguladığı kuvvet testi de spor rutinin bir parçası! Günde 6 bin kalorilik bir menü tüketiyor. Beslenmesi yulaf ezmesi, çilek, muz, salata, tatlı patates, esmer pirinç, tavuk, kuzu eti ve bol zeytinyağı içeriyor. İşte formülü; sır değil. Buyurun uygulayın.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık

GERÇEK AŞK BİR YOLUNU BULUYOR

2001’de tanışıp 2003’te evlenmek üzereyken ayrılan Jennifer Lopez (JLo) ile Ben Affleck, 19 yıl önce kıyısından döndükleri düğünlerini sonunda yaptı! Geçen yıl yeniden bir araya gelip geçen ay nikahlanan çift üç gün üç gece kutladı mutluluklarını yakın dostlarıyla. Peki ayrı kaldıkları 18 yılda neler oldu? JLo’nun hayatından biri evlilik olmak üzere üç beraberlik geçti.

Ben Affleck’in hayatından da biri evlilik olmak üzere dört birliktelik geçti. Teoman’ın şarkısında geçen “Daha kaç vücut gerekli benimseni unutmama?” isyanının gerçek hayatta her zaman bir karşılığı olmadığını görmek hoşumuza gitti. Bazen kaç vücut geçse de unutmuyorsun.

Sokak hayvanları meselesi: O uygulamanın adını yayarak can dostları daha büyük tehlikeye attık

Sıradaki haber yükleniyor...
holder