Rükzan Sağır Zayıflama iğneleri nasıl kiloluların değil de zengin ve zayıfların tutkusu oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Zayıflama iğneleri nasıl kiloluların değil de zengin ve zayıfların tutkusu oldu?

Dünyada son dönemde zayıflatan iğne pazarı hızla yükselişte. Sadece 2022’de 5 milyondan fazla kişiye bu iğneler reçete edildi. Bunun bir de reçete edilmediği, el altından verildiği durumlar da var. TikTok’ta sadece bir zayıflama iğnesi (Ozempic) hakkında yapılan paylaşımlar 888 milyondan fazla görüntüleme aldı. 10 yıl içinde kilo verme pazarının değerinin tam 200 milyar doları bulması bekleniyor. Peki nasıl? Çünkü bu iğneleri en çok dünya yıldızları ve zenginler kullanıyor. Üstelik bahsi geçen kişilerin hepsi zaten normal kilolardalar. Oysa bu iğneler, gerçekten obez, diyabet hastası olan ve tedaviyi, spor masraflarını karşılayamayanlar için üretildi.

Haberin Devamı

Zayıflama iğneleri nasıl kiloluların değil de zengin ve zayıfların tutkusu oldu

 

GÖZ ÖNÜNDE OLMAK UĞRUNA

Kimler mi o ünlüler? Milyarderler Kim Kardashian, Elon Musk, komedyen Chelsea Handler, sunucu Jeremy Clarkson, ABD’li reality şov ünlüleri Patrik Simpson ve Pol Atteu... Los Angeles’ta, yani Hollywood’un merkezinde sektörde tutunmak isteyenler, istenilen vücut ölçülerini tutturabilmek için yıllardır uyuşturucu ve merdiven altı zayıflama ameliyatları dahil pek çok uygunsuz ve tehlikeli yönteme başvuruyordu. İşte bu kişilerin yeni gözdesi bu iğneler oldu. Los Angeles’ta obez veya diyabetli değilseniz sağlık sigortası karşılamıyor. Tanıdık doktorlar ile ayda 1500 dolara bulunabiliyor.

YAN ETKİLERİ KORKUNÇ

Üstelik kullananlar ishal, kabızlık, bitkinlik, aşırı geğirme ve saç dökülmesi gibi yan etkilere maruz kalıyor. Şu an bu iğneler içinde en çok ilgi görenlerden birinin stokları tükenmiş durumda. Görüldüğü gibi zengin, ünlü ve zaten sorunsuz bir bedene sahip olanlar, istedikleri diyetisyene gidebilecek, istedikleri spor hocalarını tutabilecek, istedikleri fit yemekleri hazırlatabilecek durumda olmalarına rağmen zayıflama iğnelerinde bile eşitsiz davranmaktan çekinmiyor. Geçen aylarda Danimarkalı ilaç şirketi Novo Nordisk’in ürettiği Wegovy iğnesinin tanıtımı için obezite dernekleri ve doktorlara milyonlarca dolar para ödediğini bu sayfada haberleştirmiştim. Yani, ‘satın alınmış uzman görüşleri’ne dayalı bu iğneler’in ne kadar etik olduğu da ayrı bir tartışma konusu...

Haberin Devamı

MEG RYAN VE BRIDGET FONDA TOPLUMSAL İKİ YÜZLÜLÜK MAĞDURU

Efsanevi aktris 61 yaşındaki Meg Ryan, geçen gün arkadaşının davetinde ortaya çıktı. Yine bir başka efsanevi aktris 59 yaşındaki Bridget Fonda da geçen ay uzun süre sonra ilk kez görüntülenmişti. İki kadın da değişen fiziksel görüntüleri nedeniyle ‘kendilerine iyi bakmamakla’ suçlandı.

Zayıflama iğneleri nasıl kiloluların değil de zengin ve zayıfların tutkusu oldu

 

Ryan’ın estetik mağduru olduğu söyleniyor. Aslına bakarsanız ‘kime göre mağdur?’ Görüldüğü üzere Ryan arkadaşlarıyla eğlendiği, çok klas zaman geçiriyor. Üstelik yanındaki arkadaşı Michael J. Fox da eski aktör. Ve Marty McFly karakterini oynadığı dönemden eser yok. Kimse Fox’un değişimini konuşmuyor ama... Fonda da gözlerden uzak hayatından çok mutlu olduğunu söylüyor. Oyunculuğu tam 20 yıl önce bırakmış bir kadın.

Zayıflama iğneleri nasıl kiloluların değil de zengin ve zayıfların tutkusu oldu

 

ERKEKLER OLUNCA SORUN YOK

Yani “Bridget Fonda’ya ne oldu?” diye başlık atılacak acımasızlığı hak etmiyor. Çünkü Madonna veya Sharon Stone gibi yıllar boyu ekran önünde kalma, özel hayatını paylaşma inadı ve iddiası hiç olmadı. Aynı dönemde aktör Jack Nicholson’ın da 1.5 yıl sonra evinin balkonunda görülmesi, sonra basket maçına gitmesi hayranları tarafından sevinçle karşılandı. Kimse, 86 yaşındaki aktörün ‘Kasabanın Cadıları’ (1987) filmindeki gibi görünmemesini sorgulamadı bile. Russell Crowe’dan kimse bugün Gladyatör’deki haline benzemesini bekleyebilir mi? Yani, Meg Ryan ve Bridget Fonda’ya bir şey olduğu yok. Yaş alan insanlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder