Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Evimizin her yeri yeşil ve kırmızı yeni yıl etkinlikleriyle doldu. Neyse ki tüm ev halkı bu durumdan çok memnun. Oğlum her gün yanıma gelip bugün ne yapacağız diye soruyor. Birlikte etkinliklere bakıyor içlerinden onu en heyecanlandıranı seçiyoruz. Sonra o oyuncaklarıyla oynarken sıra bana geliyor. Ben de terapi niyetine evimiz için bir süs yapıyorum. Yorulmak yerine dinlenmiş bir şekilde kalkıyorum masadan. Umarım bu haftaki önerilerim sizin evinizde de aynı pozitif enerjiyi yaratır.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi: Makarnadan Yılbaşı Ağacı Yapımı

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Evdeki malzemelerden oyun ve oyuncaklar yapmaya bayılıyorum. Oğlumla beraber sıkça etkinlik yaptığımızı zaten hepiniz biliyorsunuz. Bu ayı yeni yıl konseptine ayırdığımı da diğer yazılarımda söylemiştim. Bu hafta da aynı konseptten devam ettik ve bu kez makarnalardan sevimli bir yılbaşı ağacı yaptık. Umarım sizler de yapar ve bizim kadar eğlenirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • 1 adet koniye ihtiyacımız var. İster bizim gibi strafor bir koni kullanın ister kartondan kendi koninizi yapın
  • Bir miktar kelebek makarna
  • Yeşil ve altın rengi boya (Altın rengi boyanız yoksa makarnayı kendi renginde de bırakabilirsiniz)
  • Boyamak için fırça
  • Biraz boncuk (Biz ip boncukları kestik)
  • Silikon tabancası veya farklı bir yapıştırıcı

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

İlk olarak kelebek makarnalarımızı yeşile boyayıp kurumasını bekleyelim. Eğer siz de bizim gibi zincir boncuk kullanacaksanız boncukları teker teker keselim. Ve konimize yeşil makarnalarımızı dik şekilde yapıştırmaya başlayalım.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Varsa bir adet makarnayı altın rengine boyayalım yoksa makarnanın kendi rengi de gayet güzel duracak. Bu parçayı ağacımızın tepesindeki yıldız olacak şekilde yatay yapıştıralım.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Son olarak boncuklarımızı da yapıştırdık mı yılbaşı ağacımız hazır. Biz biblo gibi kullandık ve rafımıza yerleştirdik. Farklı boyutlarda yapıp bir set halinde de kullanabilirsiniz.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi: Kar Tanesi Şeklinde Duvar Süsü

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde yapması çok basit ama görüntüsü çok şık bir duvar süsü yapıyoruz. Sadece yeni yıl döneminde değil tüm yıl boyunca keyifle kullanabileceğimiz çok şık bir aksesuar oldu. Umarım siz de beğenirsiniz.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Dondurma/Abaseng Çubukları
  • Çam dalı veya garland parçaları
  • Süslemek için kırmızı boncuklar veya kokina topları
  • Silikon tabancası

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

İlk olarak çubuklarımızı V harfi şeklinde birbirine yapıştırıyoruz. Hepsinin eşit aralıkta olmasına dikkat edelim.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Şimdi V şeklindeki yapıştırdığımız çubukları uçlarından birbirine yapıştırıp baklava şekli elde edelim.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Baklavaları birleştirip bir kar tanesi / yıldız şekli ortaya çıkaralım. Birbirlerine değen yerlinin üzerine birer çubuk daha yapıştırıp sağlamlaştıralım.

Haberin Devamı

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Çam dalı veya garlandlarımızı çubukların üzerine yapıştıralım.

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Son olarak üzerine istediğimiz şekilde süsledik mi hazırız demektir. Ben iki ayrı boy yapıp yan yana astım her gören çok beğendi umarım siz de beğenirsiniz.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi: Karamel Kardeşler / Zeynep Birsin / Hep Kitap

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Pupa, Kanat, Şans ve Ayda evimizin birer ferdi gibidir. Zeynep Birsin’in kaleminden hayat bulan bu karakterler günaşırı kitap okuma saatimize konuk olur. Oğlum hepsini ayrı sever. Pupa gibi uzun boylu olmak ister, Kanat gibi uçmak, Şans gibi dans etmek, Ayda gibi astronot olmak ister. Birsin’in yazdığı her kitabı ve yarattığı her karakteri sever. Kitaplarının verdiği dersleri içine çeker. O yüzden beni Zeynep Birsin’in son kitabı Karamel Kardeşleri okurken gördüğünde hemen yanıma geldi. Ne okuduğumu sordu. Bu yeni kitap henüz onun yaşına göre değildi. 8 yaş üstü çocuklar için ilk çocuk romanını yazmıştı Birsin. “Bunu biraz daha büyüyünce kendin okuyacaksın” dedim. Dudaklarını büzdü “Sen neden bana okumuyorsun” dedi. “Şöyle yapalım” dedim, “Ben okuyup bitireyim sonra da sana anlatayım, ne dersin?” Hemen koştu kütüphanesinden Zeynep Birsin’in yazdığı diğer kitapları kaptı geldi. “Sen onu oku, ben de bunları okuyayım bitirince birbirimize anlatalım” dedi. Tabii kendisi okumayı bilmediği için resimlere baka baka hızlıca bitirdi kitaplarını ve her on saniyede bir “Hadi bitmedi mi” diye başımın etini yedi. Nihayet bitirdiğimde ona gözlerini kapamasını söyledim. “İki kardeş hayal et. Turuncu, kıvırcık saçları, sevimli çilleri olsun. Biri kız, biri erkek olsun. Adları da Arda ve Ayla olsun. Bu kardeşler bir gün babaannelerinin evinde, tavan arasında gizemli bir kitap bulsun. Bu kitap onları uzayda harika bir maceraya götürsün. Sevimli ve gözlüklü bir uzaylıyla tanışsınlar. Onunla cüce gezegenler arasında dolaşıp bilge bir ahtapot ve mimar bir insanla karşılaşsınlar. Kötü kalpli uzaylılar da çıksın yollarına. Onların kötü emellerine ulaşmalarını engellesinler. Sonra da dünyaya geri dönsünler. Ama yanlarında babaanneleri için harika bir sürpriz de getirsinler. Hikaye burada bitmesin. Maceralar okullarında ve uzayda devam etsin. Ama kalanı sen büyüdüğünde kendin keşfetmen için sürpriz olsun” dedim. Tabii yetmedi bu anlattıklarım. Detay istedi, devamını istedi. Ben de dayanamayıp anlattım. Ama size anlatmayacağım. Çünkü istesem de Zeynep Birsin gibi eğlenceli ve akıcı bir şekilde anlatamam. Üstelik yaşı uyan her çocuk bu kitabı alıp okumalı içindeki sürprizleri kendileri keşfetmeli. Hep Kitap’tan çıkan Büşra Çakmak’ın resimlediği ve Zeynep Birsin’in sihirli kalemiyle hayat bulan Karamel Kardeşler’i ben çok sevdim. Yer yer güldüm, yer yer düşündüm, sonunu tahmin etmeye çalışırken bir çırpıda okudum. İşte tam da bu yüzden tüm anne ve çocuklara öneriyorum.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi: @ipekdagistanli/ İpek İleriak

Yeni yıl heyecanı etkinliklere yansıdı

Bu hafta size yine sevdiğim bir sayfayı önereceğim. Belki pek çoğunuz İpek Dağıstanlı’yı tanıyor belki de her Cumartesi saat 07:30’da Kanal D ekranlarında yayınlanan Hem Kadın Hem Anne programını izliyorsunuzdur. Eğer aranızda tanımayanlar varsa hemen tanıtayım kendisini. İpek Dağıstanlı güzeller güzeli bir anne. Medya dünyasını çok iyi tanıyan anne olduktan sonra üretmeye hiç ara vermeyen bir kadın. Sayfasında hep en güzel önerilerle karşılaşır, en içten içerikleri bulursunuz. Onu daha önce çok çeşitli projelerle ekran karşısında görmüş olabilirsiniz ama Ekim ayından beri taptaze tam biz annelere göre bir programla selamladı seyircilerini. O günden beri de her Cumartesi harika bir formatla ekranlarımıza konuk oluyor. Hem Kadın Hem Anne adlı programında uzman doktorlardan, ünlü annelere, sosyologlardan, yazar ve kanaat önderlerine kadar birçok konuk ağırlıyor ve her seferinde birbirinden eğlenceli sitcomlara yer veriyor. Programı izlemeye de İpek Dağıstanlı’yı instagram’dan takip etmeye de bayılıyorum. O yüzden de hepinize şiddetle öneriyorum!

https://www.instagram.com/ipekdagistanli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder