Sadık Gültekin’le Doğru Tercih Arap'ın derdi kırmızı pabuç!
HABERİ PAYLAŞ

Arap'ın derdi kırmızı pabuç!

Malumunuz olduğu üzere son günlerde kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında ‘rektör atamaları’ geliyor. Rektör belirlemede ‘atanma ve seçilme’ konusu gündemi bir hayli meşgul ediyor…

***

Sadrazam Koca Ragıp Paşa, her akşam konağın çalışma odasında saatlerce devlet işleriyle uğraşır, meselelerin halli için kafa yorarmış. Yine böylesi bir gecede birden kapı açılır, içeriye evin hizmetlisi Arap Dadı girer: “Paşa hazretleri, biz yarın hanımefendiyle Göksu’ya gideceğiz. Mamafih ben henüz ne giyeceğime karar veremedim.

Haberin Devamı

Sizce pembe maşlahı mı giysem, yoksa filiziyi mi?” diye sorar. ‘La havle’ çeken Ragıp Paşa, pembe olanı giymesini söyler. Arap Dadı, “Öyleyse yarın sabah bir çift kırmızı pabuç isterim” der. Arap çıkınca, Ragıp Paşa: “Yarabbi, şu Arap'ın aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim devleti ayakta tutmak, Arap'ın derdi kırmızı pabuç” der.

***

Maryland Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı, sıradan ahşap levhaları cam gibi şeffaf, ancak camdan daha güçlü ve daha iyi yalıtım özelliklerine sahip bir malzemeye dönüştürdü… “Yarabbi, şu rektör atamalarını tartışanların aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim yükseköğretimde kalite, Arap'ın derdi kırmızı pabuç.”

***

Times Higher Education (THE), 2020 yılına ait en iyi üniversiteler listesinde 2011'den bu yana ilk 400 arasında bir Türk üniversitesi yer almadı. İlk 500’de 2, ilk bin içinde 11 Türk üniversitesi var… “Yarabbi, şu rektör atamalarını tartışanların aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim yükseköğretimde kalite, Arap'ın derdi kırmızı pabuç.”

***

YÖK’ün 2019 İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre bazı üniversitelerde öğrenci başına düşen kitap sayıları şöyle: İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 0.66, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 0.57, Tarsus Üniversitesi 1.75, Konya Üniversitesi 0.68... “Yarabbi, şu rektör atamalarını tartışanların aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim yükseköğretimde kalite, Arap'ın derdi kırmızı pabuç.”

Haberin Devamı

***

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların tedavisinde kullanılması amacıyla ilk kez bir video oyununun (EndeavorRx) reçeteli olarak satılmasına izin verdi... “Yarabbi, şu rektör atamalarını tartışanların aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim yükseköğretimde kalite, Arap'ın derdi kırmızı pabuç.”

***

Türkiye’de 196 rektör arasında uluslararası yayını olmayan rektör sayısı 68, yayınlarına hiç atıf yapılmayan rektör sayısı 71… “Yarabbi, şu rektör atamalarını tartışanların aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım. Benim derdim yükseköğretimde kalite, Arap'ın derdi kırmızı pabuç.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder