Gizem Onar En iyi günlük cilt bakım rutini
HABERİ PAYLAŞ

En iyi günlük cilt bakım rutini

Sağlıklı, parlak bir cilt istiyorsanız, cilt tipinize uygun mükemmel rutini belirlemek çok önemlidir. Ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir; mağazalarda bulunan yüzlerce cilt bakım ürünü ile sosyal medya kullanıcıların sonsuz ipuçları ve püf noktaları arasında takip edilecek en iyi bakım tüyosunu bulmak zor olabilir.Cildinize bakım yapmanın tek bir doğru yolu olmasa da, en iyi cilt bakımı rutinini oluştururken nereden başlayacağınızı ve neleri aklınızda tutmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olmak için dermatologlarında önerdiği en iyi birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum. 

Haberin Devamı

Günlük cilt bakımı rutinine nasıl başlayabilirim?

Cilt tipiniz ne olursa olsun, günlük cilt bakımınızdan en iyi şekilde yararlanmak için üç basit adımla başlamalısınız:

-Temizle

-Tedavi et

-Nemlendir

Muhtemelen temizlemenin yüzünüzü yıkamak, nemlendirmenin ise cildinizi nemlendirmek anlamına geldiğini zaten biliyorsunuzdur, ancak "tedavi etme" neyi içerir? İyi bir cilt bakımı rutininin amacı, cildinizi en iyi durumda tutmanın yanı sıra sorunlu alanları hedeflemektir. Yani tedavi, cilt tipinize ve görmek istediğiniz sonuçlara bağlı olarak C vitamini, retinol , alfa hidroksi asitler ve diğerleri gibi faydalı cilt bakımı bileşenleriyle dolu serumları dahil etmek anlamına gelir.

Cilt bakım rutinine sadık kal!

Bekleyenlere iyi şeyler gelir; buna cilt bakımı rutinleri de dahildir. En iyi cilt bakım ürünlerinin bile işe yaraması zaman alır, bu nedenle bir gecede sonuç beklemeyin. Tutarlı, günlük bir rutine sadık kalırsanız, muhtemelen altı ila 12 hafta içinde bazı faydalar görebilirsiniz ve yeni rutininizin gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamak genellikle en az üç ila dört ay sürebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder