Serhan Sokulgan Canlı müzik furyası
HABERİ PAYLAŞ

Canlı müzik furyası

Haberin Devamı

90'lı yılların başında kendini gösteren canlı müzik furyası 2000'lere kadar devam etti.

Etiler'de canlı müzik tutkunları dönemin popçularına hatırı sayılı paralar kazandırmıştı.

Aklıma gelen ve yetişebildiklerim de var aralarında. Mesela Türkçe Bar, Cımbız, Tefo, Makara, Nispet, Bibita, KulüpTürk gibi... Ama en fazla ilgi Dalmaz Center'a gösterilmişti.

Sezen Aksu, Levent Yüksel ve Sertab Erener bile Dalmaz'da uzun dönem program yapmışlardı.

Tarabya ise piyanist şantörlü ve sonrasında halay başlı geceleri ile dillere destandı. Hatta İsmail Türüt'ün mana yoksunu cümlesi "Tarabya’da uşaklar Etiler’de yumuşaklar" demesi aylarca magazin basınında yer almıştı.

Bakırköy sahil şeridinde yer alan 20'den fazla mekan uzun zamandır arabesk tadında canlı müzikle ayakta duruyor.

Bu canlı müzik mekanlarının yok olmasının en büyük sebebi, şişirilmiş hesaplar, bitmek bilmeyen kavgalardı. Üzerine ekonomik krizde gelince hepsi bir bir kapandı.

DJ'li bar ortamlarına geçişle beraber insanlar başları ağrımadan daha da mutlu olup eğlenmeye başladı. Uzun süredir de bu durum devam ediyor.
Yalnız bu ara Etiler yine yavaş yavaş hareketlenmeye başladı.

Taksim de gitar çalan müzisyen barlarını ne zaman görsem tıklım tıklım. 4 yıldır Bebek bölgesinde de canlı müzik var, Nişantaşı'nda da, Anadolu yakasında da. Hatta canlı müzik 'cool Karaköy'e kadar geldi.

Ama bir tehlike var. İşletmeciler canlı müziğin kurallarını ve zorluklarını bilmeden güzel para kazanacağını düşünüp gördüğü ilk dükkana atlıyor. Ve çoğu boyunun ölçünü alıp kapatıyor.

Bu işte taşın altına elini koyan, gerektiğinde zarar da etse ayakta duranlar ilerleyen zamanlarda kazananlar da olacak.

GALATAPORT

Galataport adıyla bilinen Kruvaziyer Liman Projesi, Karaköy ve çevresinde hareketli günler yaşatmaya devam ediyor.

İlk olarak 2005'te gündeme gelen proje, bölgede emlak satışını hızlandırdı.

Zaten 4 yıldır Karaköy'e bir akın etme hali, Beyoğlu ve Tünel bölgesinden aşağı doğru açılan dükkanlar restoran ve kafelerden buranın çok tercih edilen bir yer olacağı belliydi.

Salı Pazarı Liman Sahası projesinin gündeme gelmesi ile Karaköy ve çevresinde metrekare fiyatları 2000 dolardan 5000 dolara kadar yükselmiş.

Meclisi Mebusan Caddesi üzerinde ise metrekare fiyatları 3500 ile 4000 dolar civarında değişiyormuş. Bir Beyoğlulu olarak, İstanbul'a yakışacak projelerden biri olduğunu düşünüyorum Galata Port'un.

Sürekli yenilenen ve gelişen İstanbul'da aslına uygun başarılı şeyler yapıldığında tabii ki herkes beğeniyor, hoşuna gidiyor, alkışlıyor.

Ancak yapılmayan bir çok proje duyurusu ve atılımı bu gibi iyi projeleri ve işleri de gölgede bırakıyor maalesef.



TADI DAMAĞIMDA KALANLAR
Revma Balık: Arnavutköy sahil şeridinde diğer balıkçılardan kendini ayıran Revma Balık'ın ambiyansı ve enerjisi çok güzel. Özellikle ot türevi mezelerin sıcak servisi çok değişik ve lezzetli. O gün yediğim kılçıklarından ayrılmış sarıkanat "Lokum" çok güzeldi. Lezzete önem verenler gurme balıkçılardan bir tanesi.

Catz Mest: Bebek'in göbeğinde yer alan Catz uzun yıllardır canlı müzik yaparak butik haliyle müdavim mekanlardan. Pazartesi günleri işletmeci Şebnem Toprakçı ve birçok ünlü isme basın danışmanlığı ve menajerlik yapan Demet Yalçınkılıç ile Tülay Özçelik mekana ev sahipliği yapıyor. Sadece rakı ve meze konsepti ile yolan çıkan kızlar her pazartesi akşamı misafirlerini ağırlıyor. Ünlü birçok yüzüde görebileceğiniz Catz Mest'in mezelerini Tülay hazırlıyor. Özellikle kuru patlıcan dolma favorilerimden. Müzikler ise taş plak tadında Zeki Müren'den Müzeyyen Senar'a Sibel Akyüz kurguluyor. Gecenin sonunda sadece önünüze bir kutu geliyor ne kadar ödemek isterseniz o kadar ödüyorsunuz.

Ay Şarküteri: Cihangir'de birçok kokoş kafeden uzak, küçücük samimi hali ile bir mekan keşfettim. Ev yemeklerinin öğle saatlerinde çıktığı Ay Şarküteri. Ben gittiğimde köy tarhana çorbası, kabak dolması, sebzeli bulgur pilavı ve cacık vardı. Hepsine sadece 21 lira ödedim. Ayrıca mekanın işletmecisi Nazan Peker, Balıkesir ve Çanakkale'den birçok çiftlik sahibi ile bağlantı kurmuş. Taze yumurtalar, organik yoğurt ve peynirler sipariş üzerine getiriliyor. Ben, mesela her hafta yoğurt siparişimi verdim. Sabah 09.00'da açılan mekanda muhteşem organik kahvaltı da var. Ben şimdiden müdavimi oldum.

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder